60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів. Зеленський повідомив, куди цілила Росія і які наслідки (відео)

08:45 22 березня 2024 р.

Фото до новини

Системи «Петріот» повинні захищати Харків і Запоріжжя, потрібна ППО, щоб захистити людей, інфраструктуру, будинки та греблі.


Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський,

"За цю ніч було понад 60 «шахедів» і майже 90 ракет різних типів. Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. Росія воює проти звичайного життя людей. Мої співчуття родинам та близьким загиблих від цього терору.

У всіх міста, які постраждали від атаки, вже працюють необхідні служби. Рятувальники, енергетики, обласна та місцева влада, поліцейські, комунальні підприємства допомагають людям. Ніхто не залишиться без допомоги. Триває відновлення постачання електрики. Харків та область, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельницький та область, Вінниччина, Франківщина – всюди, де це потрібно, від ночі тривають відновлювальні роботи.

Читайте також: Харків фактично повністю без світла — Синєгубов

У російських ракет немає затримок, як у пакетів допомоги нашій державі. У «шахедів» немає нерішучості, як у деяких політиків. Важливо розуміти ціну затримок і відкладених рішень. Системи «Петріот» повинні захищати Харків і Запоріжжя, потрібна ППО, щоб захистити людей, інфраструктуру, будинки та греблі. Партнери точно знають, що необхідно. Точно можуть підтримати. Потрібні ці рішення. Життя має бути захищене від цих нелюдей з Москви", - наголосив президент.

Нагадаємо, сьогодні вранці Росія вдарила по найбільшій ГЕС України — ДніпроГЕС.

На Львівщині безпілотник пошкодив обʼєкт енергетичної інфраструктури.

Росія влучила в об'єкт критичної інфраструктури на Прикарпатті.

Запоріжжя зазнало вночі 12 ракетних ударів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів