На чемпіонаті України серед охоронців у Львові нарівні з чоловіками змагалися жінки (відео)

12:10 3 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

У день відкриття чемпіонату на одній з центральних площ Львова зібралися близько двох сотень львів'ян.

У 18-му відкритому чемпіонаті України з багатоборства охоронців до Львова взяли участь представники приватних структур, державних спецслужб і правоохоронних органів з усієї нашої країни, а також – із Румунії й Болгарії. Головною метою цих змагань було «показати, що ми вміємо, і обмінятися досвідом».

У день відкриття чемпіонату на одній з центральних площ Львова зібралися близько двох сотень львів'ян, щоб оцінити майстерність «бодігардів» з Києва, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Житомира та інших міст, котрі показували, як реагувати під час збройного нападу, демонстрували прийоми рукопашного бою та елементи екстремального водіння авто. Львів’янка Юліана поділилася враженнями: «Що сказати – круто, як у кіно, я завмирала при кожному нападі, і тільки після блискавичної реакції «бодігардів», які вкладали «бандитів» обличчям в асфальт, могла вільно «видихнути». От тільки ці машини вихлопними газами завоняли весь центр, тут тож нічим дихати».

Але показовими виступами в центрі міста турнір не обмежився. У його програмі були також швидкісна стрільба, пошуки вибухівки, ліквідація «терористів», ураження мішеней під час пішого супроводу.

А суботнім ранком на стадіоні «Динамо» всі учасники долали 350-метрову дистанцію з перешкодами, тягнучи на собі тіло «пораненої особи, що охороняється». Учасник команди спецпідрозділу «Булат» з Києва Юрій Рудаман розповів: «Те, що ми робимо, називається «стрибки» або «бігу». Наше завдання – подолати 350 метрів з перешкодами за найменший час, переносячи на собі пораненого. Спочатку, після імітації пострілу в ногу, ми накладаємо йому шину – це «перша медична допомога». А, потім, потрібно пробігти, перестрибнути через паркан і донести потерпілого до машини. Наша команда з чотирьох осіб зробила це за 1,34 хвилини». 

За словами Юрія, те, що хлопці роблять на турнірі, можна назвати іграми, але справжніми, чоловічими: «Тут зібралася еліта правоохоронних органів і охоронних структур, і ми хочемо дізнатися, з них все-таки кращий. Адже найголовніше в нашій роботі – це підготовка».

Усі учасники змагань не раз виконували подібні завдання в реальному житті, багато хто був у зоні бойових дій. Юрій Рудаман додав: «Звичайно, ми не охороняли донецький аеропорт, але завдання, яке нам ставили, ми виконали в повному обсязі. Це був найскладніший іспит».

Але, найцікавіше, що в змаганнях бодігардів, на рівні з чоловіками, брали участь і тендітні жінки. Одна з них, Олена Колесник, розповіла, що охороною займається останні п'ять років, до того працювала в міліції.

36-річна жінка повідомила також: «У мене дві вищі освіти, але професію обрала за покликом душі. Робочий день може починатися і в 6, і в 8 ранку, дисципліна – майже як в армії. Працюємо, в основному, в цивільному одязі – строгий костюм або спортивний стиль, камуфляж одягаємо тільки на полігоні, а парадну форму – у свята. Взуття – виключно на низькому каблуці. Ніяких прикрас, парфумів і пишних зачісок – коротка стрижка, або збираємо волосся в «хвіст».

На запитання «А чи буває реально страшно?» Олена відповіла: «Те, що інших лякає – нам цікаво, це адреналін, а відчуття постійної небезпеки – воно затягує. Ми настільки любимо роботу, що багатьом жертвуємо: страждає сім'я, благо, що за донькою дивляться мої батьки. Часті виїзди. Вихідні бувають дуже рідко. Нам не можна палити і вживати алкоголь. Багато часу йде на спорт: біг, тренажерний зал, рукопашний бій, стрільба з автомата і пістолета. З їжі можна їсти м'ясо, овочі і щоранку – свіжий фреш».

За словами Олени, головне в їхній роботі – думати на випередження, передбачити можливу небезпеку. Для цього вони проходять спеціальні вправи на логіку і кмітливість. Жінка пожартувала: «Якщо все наперед прорахувати, то ніяка куля вас не візьме». 

У той же час, при кожному зручному випадку Лена ходить до церкви. Вона запевнила: «Я вірю в Бога, на мені завжди маленький хрестик – дуже добре захований. І ще, я ношу камінчик з дірочкою, в Криму знайшла, це – на фарт».

До слова, перше місце посіла команда «Титан» ДСО при МВС, друге – команда управління Державної охорони України, а бронза дісталася «Антитерор Секюріті Груп» з Києва. Про це повідомили сьогодні, 3 червня, в київській газеті «Сегодня».

Як інформував «ЩЛ», у Львові завершився XVIII відкритий чемпіонат України з багатоборства особистих охоронців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів