У Львові завершився XVIII відкритий чемпіонат України з багатоборства особистих охоронців (відео, оновлено)

23:37 2 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Упродовж трьох днів учасники змагань демонстрували прийоми захисту під час пішого супроводу VIP-персон та прийоми рукопашного бою й надавали медичну допомогу.

Від 30 травня до 1 червня включно у Львові вперше відбувся відкритий XVIII Чемпіонат України з багатоборства особистих охоронців. Участь брали 18 команд (із них дві жіночі), зокрема з Болгарії та Румунії.

Упродовж трьох днів учасники змагань демонстрували прийоми захисту під час пішого супроводу VIP-персон та прийоми рукопашного бою й надавали медичну допомогу. Серед інших завдань – пошук «вибухових пристроїв» в автомобілі та подолання смуги перешкод на автомобілях, індивідуальна швидкісна стрільба з різних положень та в «терористів» із автомобіля під час пішого супроводу VIP групою охоронців.

Під час урочистої церемонії відкриття чемпіонату учасників змагань на площі Адама Міцкевича у Львові вітали голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, міський голова Андрій Садовий та ін. Змагання відбувалися на стадіоні Львівської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», на площі імені Адама Міцкевича, на автомайданчику поблизу стадіону «Арена Львів», навчальному полігоні в селі Раковець Пустомитівського району. Чемпіонат було проведено під егідою Управління державної охорони України та Міністерства молоді та спорту України й за активного сприяння Львівської міської ради, Львівської обласної державної адміністрації, готельного комплексу «Гранд Резорт» та низки компаній-партнерів.

Особистий охоронець (англ. Bodyguard) – різновид військового спецпризначенця чи державного спецслужбовця, який охороняє і захищає особу чи осіб – зазвичай публічних, багатих чи політично значимих і впливових (VIP-персон) – від небезпеки (викрадення, нападу, замаху на вбивство, домагання, втрату конфіденційної інформації, погроз (у тому числі погроз убивством) чи іншого кримінального діяння). Професійна підготовка охоронців повинна бути бездоганною і саме тому вимагає постійного удосконалення. 

Бажання професіоналів підвищувати рівень своєї майстерності сприяло появі професійно-прикладного виду спорту багатоборства охоронців. Змагання – одна з ефективних форм підготовки, під час яких в ситуаціях, наближених до реальних подій учасники мають можливість демонструвати набуті раніше знання та вміння.

У 2001 році новий вид спорту – багатоборство особистих охоронців, зареєстрували у Міністерстві юстиції України, а Держкомспорт України затвердив правила змагань і ввів його в єдину спортивну класифікацію. Охоронці-багатоборці вперше стали одержувати спортивні розряди, звання майстрів спорту України і майстрів спорту України міжнародного класу. Першими майстрами спорту України міжнародного класу стали військовослужбовці Управління державної охорони України Костянтин Чорний (капітан команди), Владислав Зелений, В'ячеслав Нечипоренко і Андрій Рудченко.

Про це повідомили сьогодні, 2 червня, «Щоденному Львову», в прес-службі обласної державної адміністрації. Натомість у прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС повідомили сьогодні, 2 червня, в департаменті з питань цивільного захисту облдержадміністрації Львівської обласної державної адміністрації.

«Перемогою команди Державної служби охорони при МВС України завершився у Львові Чемпіонат України з багатоборстватілоохоронців. Такі змагання відбуваються щороку. 

Цього року відкритий XVIII Чемпіонат України з багатоборства тілоохоронців проходив у Львові. Змагання розпочались 29 травня та тривали до 1 червня.

Загалом у змаганнях взяли участь 24 команди, серед яких команди з Білорусі, Молдови, Болгарії та Румунії, які змагалися за звання найкращих тілоохоронців. За першість України боролася команда спеціального підрозділу міліції охорони «Титан» управління Державної служби охорони при ГУМВС України в місті Києві.

Так, упродовж декількох днів на стадіоні ФСК «Динамо» команди суперничали у наданні медичної допомоги та подоланні смуги перешкод. Під час урочистого відкриття відбулись показові виступи на площі Міцкевича, де учасники демонстрували прийоми захисту, пішого супроводу VIP, прийоми рукопашного бою.

На автомайданчику «Арена-Львів» учасники показували майстерність у керуванні авто, подоланні смуги перешкод на автомобілях. І вже у понеділок 1 червня, на стрілецькому полігоні виконували стрілецькі завдання з індивідуальної швидкісної стрільби з різних положень.

«Чоловіча команда спецпідрозділу «Титан» Державної служби охорони показала найвищий та найкращий результат своєї спецпідготовки. Це ще раз свідчить про професійність та майстерність наших працівників, які постійно вдосконалюють свої навички та підтримують себе у формі», – наголосив Сергій Будник, генерал-майор міліції, начальник Департаменту Державної служби охорони. – Усі охочі мали нагоду подивитись на вміння кожної команди, зокрема, нашої жіночої команди, що не поступається в своїх професійних навичках чоловікам. Під час змагань жіноча команда показала свою майстерність з рукопашного бою та демонстрації тактики і техніки пішого супроводження з виконанням прийомів фізичного захисту, а також екстремального водіння авто».

Як наголосив Сергій Будник, виконання кожної вправи вимагає володіння навичками, що відпрацьовуються до автоматизму. Зокрема, коли йдеться про подолання смуги перешкод на автомобілі, треба розуміти, що учасники повинні володіти прийомами екстремального водіння у будь-якій ситуації, та за будь-яких погодних умов.

На стрільбищі «титанівці» показували не тільки високі результати, а й професійну техніку стрільби. Стійкий командний дух, емоційне напруження, спортивний азарт і титанічна жага перемоги надихала бійців. Завершились змагання урочистим нагородженням переможців».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів