У Львові ухвалили нові правила утримання домашніх тварин

17:00 23 січня 2020 р.

Фото до новини


Фото: lvivrada.gov.ua

На пленарному засіданні міської ради затвердили «Правила утримання і поводження з домашніми тваринами у Львові».

Про це повідомили в четвер, 23 січня, на інформаційному порталі депутатів Львівської міської ради, де також розповіли, що «Правила утримання і поводження з домашніми тваринами у Львові» розроблені «для забезпечення безпеки життя та здоров'я людей, укріплення моральності й гуманності суспільства, захист тварин від страждань і загибелі внаслідок жорстокого поводження з ними, а також захист їх природних прав». Зокрема, в правилах зазначено, що утримання домашніх тварин (собак, котів та інших тварин) і поводження з ними у Львові ґрунтується на таких принципах, як забезпечення комфортного співіснування людей і тварин, дотримання санітарно-гігієнічних та ветеринарних норм і правил утримання та поводження з тваринами.

Голова комісії екології та природокористування Ірина Оршак зазначила: «Цей документ скасовує попередні правила  утримання і поводження з домашніми тваринами і підтверджують обов’язок людини прибирати за своїми улюбленцями, вигулювати їх у спеціально відведених для цього місцях. Минулого разу рада не підтримала цей документ через деякі зауваження. Тому ми проводили робочу нараду в департаменті житлового господарства і розглянули цей проект ухвали, внесли свої пропозиції, які були погоджені.

Чиновник уточнила:  Була дещо ускладнена процедура у разі смерті тварини. Нагадаю, що у нас є програма, де йдеться про створення локацій для вигулу і дресирування собак. Сподіваюсь, цього року будуть виділені кошти і ми розпочнемо облаштування таких місць. Також у програмі передбачено, що собаки крім жетонів, мають мати електронні чіпи, що дозволить ідентифікувати тварину».  

Як йдеться у пояснювальній записці до «Правилаутримання і поводження з домашніми тваринами у Львові», завдяки запровадженню обов’язкової реєстрації домашніх собак, на обліку 19 тисяч собак, а це 50% усіх домашніх улюбленців. Щомісяця додому повертається до 20 загублених собак, яких мешканці знаходять завдяки наявному на тварині ідентифікуючому знаку (жетону). Завдяки цьому кількість безпритульних собак не поповнюється, а навпаки скоротилась на третину.

У правилах передбачено удосконалення принципів щодо утримання домашніх тварин та поводження з ними на території Львова – запровадження обов’язкової ідентифікації тварин шляхом використання електронного транспондера, введення норм утримання та догляду за тваринами, виокремлення норм щодо утримання собак (як тварин-компаньйонів), введено зобов’язання з обов’язкового прибирання власниками за тваринами та правила вигулу, визначено правила щодо дій у зв’язку із смертю тварини.

Як інформував «Щоденний Львів», на попередній сесії ЛМР затвердили «Програму регулювання чисельності тварин у місті на 2020-2025 роки», а також правила утримання та поводження з домашніми тваринами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів