РНБО не підтверджує інформацію Міноборони про перекриття кордону з Росією (відео, оновлено)

12:45 20 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: slovoidilo.ua

Про це повідомив у п’ятницю речник Інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Чеповий.

Агенція «Укрінформ» передає сьогодні, 20 червня, в повідомленні «У Парубія стверджують, що кордон досі дірявий»:

«Рада національної безпеки та оборони не підтверджує інформацію Міністерства оборони про повернення державного кордону під повний контроль українських силовиків. Про це на брифінгу в «Укрінформі» повідомив речник Інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий, передає кореспондент агентства. 

«Якби весь кордон був контрольований нашими військами, ми б цю новину дали найпершою, і це був би дійсно етап перемоги і переходу до чіткого плану, який оголосив Президент. Поки такого немає», – сказав Чеповий».

Телеканал «Espreso.tv» інформує сьогодні, 20 червня, в повідомленні «В Генштабі підтвердили перекриття кордону з Росією»:

«Міністр оборони Михайло Коваль під час доповіді в рамках години запитань до уряду в парламенті заявив, що українсько-російський кордон перекритий українськими військовими «На дану хвилину до мене надійшла  офіційна інформація  від начальника Генштабу, головнокомандувача ЗСУ, що наші війська  повністю завершили оточення проблемного регіону  і відновлення державного кордону спільно з Державною прикордонною службою і Нацгвардією», – сказав Коваль».

Як інформував «Щоденний Львів», в п’ятницю до Луганська вдерлися 5 російських танків, 2 БТРи й 15 вантажівок із бойовиками – про це повідомили в п’ятницю очевидці, координатор «Інформаційного Спротиву» Дмитро Тимчук та українські військові, які обороняють аеропорт цього міста, натомість московська інтернет-газета «РБК Daily» зокрема повідомила в четвер: «(російські) Військові зараз розглядають план зі створенню в Донецькій і Луганській областях санітарних кордонів, або їх ще називають лініями розмежування», – сказав РБК з посиланням на свої джерела полковник запасу Анатолій Дергільов, який служив у центральному апараті Міноборони. За його словами, «суть плану не у вступі в пряме збройне протистояння з українською армією, а в забезпеченні безпеки мирного населення шляхом постановки ультиматуму супротивної сторони про незастосування зброї». Про готовність після отримання наказу забезпечити протягом доби подібні коридори на Донбасі, за словами полковника Дергілева, говорили днями на одній з нарад керівники міноборони». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів