«У Львові «Соціальний марш» провалився», – «Правий сектор» (відео)

20:34 2 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба політичної партії «Правий сектор»

У прес-службі політичної партії «Правий сектор» оприлюднили в суботу свою версію вчорашнього інциденту на вулиці Підвальній у Львові.

У прес-службі політичної партії «Правий сектор» стверджують сьогодні, 2 травня:

«Правий сектор» Львівщини завадив проведенню у Львові першотравневого «Соціального маршу», що його намагався організувати рух «Автономний опір». Близько тридцяти молодиків намагалися маршем пройти від пам’ятника Чорновола на вулиці Підвальній до монумента Іванові Франку на Університетській. Їх охороняло вп’ятеро більше міліціянтів.

Для довідки. «Автономний опір» – це, так би мовити, диверсія всередині правого руху з метою його дискредитувати. «Атогноми», як їх називають у націоналістичному середовищі, з’явились як організація націонал-патріотів. Однак рухом несподівано було задекларовано відверто ліві, анархо-комуністичні позиції (зокрема, знищення державності у нашій країні як такої), через що втратили весь актив. Лише у Львові лишилась мала група.

Отже, на заваді їхньому «Соціальному маршу», на якому під червоно-чорними стягами (?) звучали комуністичні гасла про класову боротьбу, стали представники «Правого сектора» Львівщини. Понад сто бійців вишикувалися на виході з скверу біля пам’ятника Чорноволу та перекрили дорогу представникам «Автономного опору».

«У час, коли в державі триває війна, окупант захоплює наші землі і вбиває захисників, в тому числі і правосекторівців, проплачені Кремлем провокатори намагаються проводити в нас у Львові 1 травня різного роду соціальні марші, маніпулюючи бідою людей. Ми не допустимо тут необільшовицького свавілля. «Автономи» сповідують соціалістичні анархічні погляди, є фактаж, що це п’ята колона, рука Москви. Вони хочуть вчинити дебош та показати, що вони можуть вільно марширувати. Нехай роблять це в інший час, а не першого травня, коли кремлівська пропаганда організовує у нас провокації», – зазначив командир 2-го запасного батальйону ДУК Тарас «Хаммер». З його слів, представники «Правого сектора» Львівщини не мали наміру вчиняти силового тиску на «гнаних та голодних» (як вони про себе заявили), а лише, вишикувавшись у стіну, не допустити, щоб провокативний «Соціальний марш» відбувся.

«Ми просили Львівський окружний адміністративний суд, аби підтримав ініціативу міської влади та заборонив проведення маршів, що носять відвертий провокативний характер. Однак суд, який свого часу, забороняв Львівський Євромайдан, зіграв на руку провокаторам та дозволив проведення цієї акції. Відтак, «Правий сектор» вирішив зупинити провокаторів самотужки», – зазначає голова ради ГО «Правий сектор – Захід» Олена Живко.

Блокування правосекторівцями першотравневого «Соціального маршу» тривало близько двох годин. Коли представники «Автономного опору» почали розходитися, блокаду припинили».

Про це повідомили сьогодні, 2 травня, на сайті прес-служби політичної партії «Правий сектор».

«Щоденний Львів» уже інформував про вчорашній інцидент на вулиці Підвальній у повідомленнях:

«У Львові правоохоронці розмежували учасників «Соціального маршу» та активістів «Правого сектору» (відео)»;

«У центрі Львова активісти «Правого сектору» заблокували учасників «Маршу солідарності» (відео)»;

«Активісти «Правого сектора» перешкодили проведенню у Львові «Соціального маршу» (відео)».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів