Активісти «Правого сектора» перешкодили проведенню у Львові «Соціального маршу» (відео)

11:30 2 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Ярослав Тимчишин / «Gazeta.ua»

Міцні хлопці у військовій камуфльованій формі стали у декілька шеренг навпроти учасників ходи і заблокували їх.

Соціальний марш, що організовували 1 травня активісти організації «Автономний Опір» у Львові не відбувся. На заваді анонсованої раніше ходи стали учасники львівського «Правого сектора».

Міцні хлопці у військовій камуфльованій формі стали у декілька шеренг навпроти учасників ходи і заблокували їх. Представників двох організацій одразу розділили кордоном міліції, аби не допустити сутичок.

Марш «Автономного опору» мав на меті закликати українців відстоювати свої соціальні права та солідаризуватися. Хода планувалася 1 травня за маршрутом: пам'ятник Чорноволу на вулиці Підвальній – вулиця Підвальна – площа Ринок – проспект Свободи – вулиця Гнатюка – площа Григоренка – вулиця Листопадового Чину – пам'ятник Іванові Франку.

Проте на місце події прийшли бійці ДУК «Правий сектор» та представники «Правого сектору Львівщини» і повідомили, що теж подали заявку на проведення маршу за ідентичним маршрутом. Працівники міліції пояснили, що обидві акції є законні, тому вони не мають перешкоджати якійсь стороні комусь у їх проведенні.

Тарас Хаммер, командир 2-го запасного батальйону ДУК «Правий сектор», заявив що разом з побратимами не допустить необільшовицького реваншу у місті Лева. Він також зазначив: «Вони сповідують соціалістичні анархічні погляди, є фактаж, що це п'ята колона, рука Москви. Вони хочуть вчинити дебош та показати, що вони можуть вільно марширувати».

Згодом представники «Автономного опору» підвезли до пам'ятника Чорноволу звукову апаратуру та закликали до соціальної справедливості і недопущення приватизації держпідприємств. Після виголошення вимог до влади «автономи» зібрали свої прапори та банери і розійшлися. Бійці «Правого сектору» визнали це своєю перемогою і теж покинули площу біля пам'ятника Чорноволу.

Про це повідомили на сайті київського інтернет-видання «Gazeta.ua».

Як інформував «ЩЛ», у центрі Львова активісти «Правого сектору» заблокували учасників «Маршу солідарності», а правоохоронці розмежували сторони конфлікту.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів