У Львові нагадали росіянам про Голодомор (відео, оновлено)

22:00 28 листопада 2015 р.

Фото до новини


Фото: Павло Паламарчук / «День»

Активісти причепили до огорожі російського консульства банер та листівки з інформацією про Голодомор в Україні.

Сьогодні, у День пам’яті жертв голодоморів, до воріт консульської установи РФ прийшли кілька десятків молодих людей. Принесли великий плакат із написом «Голодомор 1932-1933. Пам’ятаємо. Помстимось», колоски і синьо-жовті лампадки. А ще – фото невинних жертв геноциду.

Знімки і маленькі плакати «Пам’ятаємо. Помстимось» прикріпили до огорожі будівлі.  Вигукували «Смерть ворогам!». Участь в акції взяли представники «Правого сектору», котрі зазначили, що прийшли нагадати росіянам, хто є організатором трагічних подій 1932-1933 років. Вшанували жертв Голодомору хвилиною мовчання.

Згадали й події останніх двох років. За словами одного з організаторі акції Володимира Лазора, «Росія, котра сьогодні з нами воює, підтверджує нелюдське, деспотичне бачення розвитку суспільства, розвитку світу, тому, як волелюбному народові, нам доводиться протистояти орді».  

Активісти поклали біля воріт колоски і запалили лампадки. Про це повідомили сьогодні, 28 листопада, в київському часописі «День». Своєю чергою, на «Радіо Свобода» розповіли в суботу:

«28 листопада львів’яни запалили свічки пам’яті за загиблими жертвами Голодомору. На площі біля пам’ятника Шевченкові люди виклали зі свічок тризуб, карту України і слово «Пам’ятаємо».

Згодом невелика група представників «Правого сектору» на браму консульства Росії у Львові повісила банер зі словами – «Голодомор 1932-1933. Пам’ятаємо і помстимось», а на стіні розвішали фотографії, які розповідають про Великий Голод.

Також учасники акції віддали хліб переодягненому у форму енкаведиста чоловікові. Це символізувало, як у селян насильно радянська влада відбирала всі харчі. У передостанню суботу листопада в Україні традиційно вшановують пам’ять жертв голодоморів».

Про це повідомили сьогодні, 28 листопада, на «Радіо Свобода». Натомість в київському інтернет-виданні «Gazeta.ua» розповіли:

«28 листопада у Львові під Генеральним консульством Російської Федерації пройшла акція присвячена роковинам Голодомору 1932-1933 років. Організував акцію «Правий Сектор».

Близько другої години під Генеральне консульство РФ прийшло кількадесят активістів, щоб вшанувати пам'ять померлих під час Голодомору. Вони прикріпили до брами плакат з написом «Голодомор 1932-1933. Пам'ятаємо. Помстимося», а на стіни огорожі розвісили фото жертв Голодомору, після чого учасники акції поклали біля брами колоски перев'язані чорними стрічками та запалили сині та жовті лампадки.

Організатори акції розповіли, що проводять акцію саме тут, бо і сьогодні Росія продовжує свою політику агресії. Співорганізатор акції Володимир Лазор заявив: «Більшість тих, хто вилучав зерно і їжу в українців, були етнічними росіянами. І зараз Росія з нами воює, вона підтверджує свої нелюдські, деспотичні бачення. Ми знову зіткнулися з тим, що доводиться протистояти цій орді». 

Під час проведення акції з будинку консульства ніхто не виходив».

Про це повідомили сьогодні, 28 листопада, інтернет-виданні «Gazeta.ua». Натомість тележурналісти розповіли в суботу:

«У Львові під російським консульством влаштували перформанс на честь Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору. Як повідомив у «Facebook» один з організаторів акції Володимир Волоцюга, цей захід є нагадуванням росіянам, «які називають себе спадкоємцями Радянського Союзу, що вина за всіх, хто загинув тоді і гине зараз, є саме на них».

Володимир Волоцюга також зазначив: «Нехай знають, що кров українського народу тече з їхніх рук. Ми маємо всі пам'ятати ці жахливі події 32-33 років і те, що відбувається зараз як на Сході України, так і по цілому світі! Бо наша пам'ять це пам'ять нації, яка живе і буде жити і переможе всіх ворогів, бо разом ми сила!».

Активісти причепили до огорожі російського консульства банер та листівки з інформацією про Голодомор в Україні. Про це повідомив сьогодні, 28 листопада, «Телеканал новин «24».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів