У Луганську терористи обстрілюють прикордонників та авіацію зі житлових будинків, – ЗМІ (відео)

13:34 2 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Як повідомляє в понеділок «NEWS.lugansk.ua», «в режимі онлайн через вебкамери можна було спостерігати як терористи випускали ракети по винищувачу збройних сил України з поверхні житлових будинків».


Відео: Екатерина Орлова

Валентин Торба розповідає сьогодні, 2 черіня, в публікації «Війна почалась з Мирного» на сайті «NEWS.lugansk.ua»:

«Написання статті під гул винищувачів має свій, що правда, гіркий присмак. Цього дня Луганськ почав прокидатись о четвертій ранку від вибухів і пострілів з боку південних кварталів міста.

Багато хто подумав, що це розкати грому. Погода дійсно видалась хмарною, але коли небо наповнилось звуками турбін, стало ясно що ситуація надзвичайна. 

Напередодні відбулось чергове захоплення будівлі, а саме знаменитого своєю історією патронного заводу. Терористи просто зухвало вигнали охоронців.

Після пострілів з автоматів пояснивши, що тепер саме вони будуть охороняти завод. В принципі, ця подія нікого вже не здивувала.

Бандити дійсно поводяться в Луганську цілком впевнено не відчуваючи ніякої для себе небезпеки. Така ж ситуація і в цілому по півдню і сходу області, де терористи напали на дві військові частини.

В одній з них захопили близько сорока одиниць зброї. Іншу військову частину диверсанти обстріляли з автоматів та закидали гранатами, а також поламали радіолокаційну станцію.

Серед рано з’являючихся на дворі бабць, які працюють в Луганську одним з каналів зв’язку, почала терміново розповсюджуватись звістка: «бандерівці» наступають. Всі так довго чекали на прихід до нашого міста АТО, що активізація конфлікту в межах Луганська стало очікуваним.

О шостій ранку люди на диво спокійно потягнулись на зупинки до роботи, не зважаючи на попередження місцевої влади без гострої необхідності не покидати помешкання. Виявилось, що з ночі мир в місті (якщо можна назвати мирним співіснування луганчан з озброєними бандитами при частковій і виключно формальній присутності міліції) порушили зовсім не «бандерівці».

200 бойовиків в районі кварталу Мирний, що на півдні міста, почали штурм прикордонної частини. Така вже іронія, що справжні бойові дії в Луганську розпочались саме з кварталу, який має таку заспокійливу назву.

На території частини від бомбардирування почалась пожежа. Атакуючі розосередились по вогневим позиціям, зокрема на дахах багатоповерхівок, заборонивши мешканцям виходити з осель і фактично поставивши їх стан заручників.

На допомогу військовим підлетів винищувач, який так і не зміг відпрацювати наземні цілі саме з причини живого щита. Натомість до терористів підійшла підмога і в цілому їх кількість нараховувала вже близько чотирьохсот.

В режимі онлайн через вебкамери можна було спостерігати як терористи випускали ракети по винищувачу збройних сил України з поверхні житлових будинків. Є непідтверджена інформація, що винищувач пішов на аварійну посадку із-за пожежі в двигуні, яку могла спричинила така атака. 

Російські телеканали поспішили повідомити про напад Нацгвардії в Луганську на мирних мешканців. Нагадаю, що з українських телеканалів в місті лишилось лише два. Замість інших українських каналів працюють російські.

Луганчани могли на власні очі переконатись в різниці картинки за вікном і на екрані. Заплакані жінки з кварталу Мирний проклинали терористів, а російське телебачення розповідало про тяжку долю луганчан від агресії українських військових.

А заплакати було від чого, адже перестрілки почали розповсюджуватись на двори й інших кварталів. Кулі потрапляли до вікон квартир.

Серед населення вже почалась розгортатись паніка. В мережі одразу з’явилось відео як терористи обстрілюють прикордонників з житлового будинку, а жінки вибігають на вулиці з власних квартир. 

На дванадцяту годину бій ще тривав без перерви. Прикордонники тримаються маючи вже 10 поранених і готові стояти до кінця, але вимагають підкріплення.

Натомість терористи підтягнули до міста бойових дій міномети, крупнокаліберні кулемети і явно готуються до масштабнішої атаки. Окрім покружлявшого над містом винищувача з боку Нацгвардії і сил АТО підтримки прикордонникам ніхто поки що не надав.

Треба визнати, що такому розвитку подій передувало постійне накопичення диверсантів на теренах Луганської області. Кордон з Росією не просто дірявий, він умовний. 

Терористи не перетинають кордон, вони його проїжджають КАМАЗами. А на дорозі окрім спантеличених автівок ці тентовані машини з бойовиками та зброєю ніхто не зустрічає.

Тому не дивно, що в певний момент має відбутись стратегічна перевага на користь терористів. Якщо зараз думку людей на Луганщині ніхто не питає (тому підтвердження фіктивний «референдум» про створення ЛНР та заборона (!) виборів президента України), а правоохоронні органи просто «вмили руки», то через деякий час південь Луганщини остаточно перетвориться на Сомалі.

Тільки без бананів і кораблів для грабежів. Грабувати будуть нас – луганчан. Луганчани вже перетворились в заручників ситуації, а враховуючи швидкість розгортання подій, ми маємо всі шанси влітку потрапити в полон на своїй землі».

Як інформував «Щоденний Львів», 500 терористів штурмують на околиці Луганська управління прикордонного загону, намагаючись дезорганізувати охорону державного кордону з Росією, особовий склад прикордонного загону запевнив, що підірве себе, але не здасться, тим часом російське ТБ дезінформує, що напад терористів на прикордонників – нібито «операція Нацгвардії».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів