Терористи намагаються дезорганізувати охорону державного кордону з Росією, – «ІС» (відео)

12:08 2 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: sprotyv.info

Такі свої оперативні дані повідомляє в понеділок спільнота «Інформаційний Спротив».


Відео: Svoboda_TV

Держприкордонслужба інформує сьогодні, 2 червня, в повідомленні «Вже 7 годин прикордонники тримають оборону під Гімн України»:

«Близько 500 терористів вже 7 годин продовжують штурмувати управління Луганського прикордонного загону. Під час штурму бойовики використовують не тільки  міномети, гранатомети, кулемети та автомати, але й улюблену «російську» тактику – здійснюють обстріл прикордонного загону з житлових квартир, дахів будинків, при цьому використовують мешканців як живий щит.

У свою чергу, російські журналісти змагаючись у цинізмі і відвертій брехні поширюють інформацію, що в загоні знаходяться бойовики «Правового сектору», націоналісти, які на пропозицію перейти до лав ЛНР відповіли вогнем в «мирних жителів», не випустивши при цьому солдатів строкової служби (забувши, що строкової служби в Держприкордонслужбі немає вже з 2008 року). Прикордонники героїчно тримають оборону під Гімн України, який вже 4 години лунає з гучномовців.

За уточненою інформацією поранено 7 охоронців кордону. З боку терористів попередньо 8 поранених та 5 убитих». 

Натомість спільнота військових експертів і журналістів «Інформаційний Спротив» розповідає сьогодні, 2 червня, в повідомленні «Штаб АТО й місцева влада закликають луганчан не виходити із будинків»:

«За оперативними даними групи «Інформаційний Спротив», сьогоднішня атака терористів на Луганський прикордонний загін є ретельно спланованою акцією, мета якої – дезорганізувати дії українських прикордонників з охорони держкордону з РФ в Луганській області. Зокрема, втративши управління прикордонного загону, відділи прикордонної служби на кордоні в регіоні залишаться без координуючого та керуючого органу, через що різко знизиться ефективність охорони державного кордону.

Одночасно штаб АТО закликає місцевих жителів, які проживають в місці дислокації управління Луганського прикордонного загону ДПС України, не виходити з будинків. І тим паче – не перебувати поруч з позиціями терористів

Луганська міськрада також звернулася до людей з проханням поберегти себе і без гострої потреби не виходити з дому. «У Луганську склалася непроста суспільно-політична ситуація. Вранці 2 червня почалася стрілянина біля управління Луганської прикордонзагону. Просимо городян не піддаватися паніці, дотримуватися спокою і бути обережними. Звертаємося до жителів обласного центру з проханням не виходити з дому без крайньої необхідності, не наражати себе на небезпеку і уважно стежити за своїми дітьми. Особливо це стосується луганчан, які проживають в кварталах: Мирний, Ольховський, Степовий, Зарічний, Південний», – йдеться в офіційному повідомленні міськради».

Як інформував «Щоденний Львів», 500 терористів штурмують на околиці Луганська управління прикордонного загону, особовий склад якого запевнив, що підірве себе, але не здасться.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів