На позафракційних депутатів тиснуть, щоб проголосували за надзвичайний стан

14:54 24 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: volynpost.com

Вчора та сьогодні тривають масові обшуки їх помешкань, офісів, виїмки документів.

Як стало відомо «Espreso.tv» із власних джерел у правоохоронних органах, на позафракційних депутатів наразі чиниться шалений тиск з боку владних органів, зокрема СБУ.  Вчора та сьогодні тривають масові обшуки їх помешкань, офісів, виїмки документів.

Найближчими днями слідчими СБУ плануються допити. Однією з ймовірних причин цього є позачергова  сесія парламенту.

Напевне, саме про це попереджав на сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» відомий журналіст Сергій Лещенко: «Януковичу і його гестапо з Банкової треба ці п’ять днів, щоб провести виховну роботу з кожним депутатом, який почав коливатися під вітром громадянського конфлікту. Щоб жодна душа навіть не подумала переходити на сторону народу». Більшість позафракційних в телефонній розмові відмовились коментувати цю ситуацію, а в їхніх приймальнях від коментарів також відмовились і просили «не ускладнювати й так важку ситуацію».

Як інформував «Щоденний Львів», за даними нардепа Богословської, «обдзвонити депутатів, щоб зібрати підписи про позачергове засідання, щоб ввести надзвичайний стан», окрім того, про ймовірність надзвичайного стану вже попередили інтернет-провайдерів, мобільних операторів і медійників, окрім того, до нього готуються, за інформацією джерел «Еспресо.TV», силовики з усієї України – зі столиці надійшла вказівка всім офіцерам добиратися в Київ власним силами, а після того, як Янукович запропонуував «розглянути ситуацію в країні на позачерговій сесії ВР», інформаційне управління Апарату Верховної Ради повідомило: «Позачергова сесія Верховної Ради України сьомого скликання відбудеться у вівторок 28 січня», юрист Микола Коломоєць вважає, що сутички на Грушевського можуть використати як привід для введення надзвичайного стану, натомість виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадій Бущенко твердить, що підстав для запровадження НС немає.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів