Росія відмовилася вести переговори про деескалацію й навпаки – активізувала війська на кордоні з Україною

17:28 25 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це заявив на брифінгу в п’ятницю речник міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

Директор інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс повідомив сьогодні, 25 квітня, на брифінгу, що Росія відмовилася брати участь у черговій зустрічі країн-учасниць «женевських домовленостей» щодо стабілізації ситуації в Україні. За його словами, ця зустріч була запланована на 25 квітня, однак Росіяповідомила про неможливість участі свого представника».

Про це повідомляє сьогодні, 25 квітня, «Українська правда». Натомість «РБК-Україна» інформує в п’ятницю, що директор інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс повідомив також на брифінгу, що, за інформацією силових структур України, на українсько-російському кордоні – на Донецькому, Харківському, Луганському та Сумському напрямку – істотно активізувалися дії підрозділів і частин Збройних сил РФ». Речник МЗС також конкретизував:

«Учора з Ростова-на-Дону в напрямку державного кордону на ділянці з Донецькою областю спостерігався рух двх колон у складі 50-ти БТР, шести танків, восьми установок «Град» і 300 військових автомобілів. На відстані 8-10 кілометрів від кордону в напрямку Луганській області зафіксована колона до 250 БТР, двох танків і до однієї тисячі військовослужбовців.

На кордоні з Харківською областю спостерігається рух колони до 10-ти БМП, військових автомобілів, а також переміщення вертольотів. Також рух російських БМП спостерігається біля кордону на ділянці з Сумською областю».

За словами Євгена Перебийноса, «російська сторона припинила пропуск громадян в бік РФ на прикордонному пункті «Гуково».

Як інформував «Щоденний Львів», в.о. голови АП Сергій Пашинський заявив сьогодні, 25 квітня, на брифінгу: «Вірогідність військового вторгнення Росії в Україну вкрай висока. Це може статися, на жаль, у будь-який момент. У разі перетину російськими військами українського кордону на територіях Луганської, Донецької або будь-якої іншої області ми будемо це кваліфікувати як військове вторгнення і будемо знищувати нападників». Натомість керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук попередив у п’ятницю на брифінгу, що Росія може ввести в Україну війська під виглядом миротворців, своєю чергою, в. о. міністра оборони Михайло Коваль заявив сьогодні, 25 квітня, що російські війська маневрують за 1 кілометр від кордону з Україною, натомість у заяві члена верхньої палати російського парламенту – Ради Федерацій – сенатора Валерія Шнякіна йдеться, що Росія вже найближчим часом вирішить питання введення своїх військ в Україну. За його словами, Рада Федерацій збирається обговорити можливість введення російських військ уже наступного тижня. Щоправда, спікер верхньої палати парламенту Росії – Ради Федерації Валентина Матвієнко відповіла сьогодні, 25 квітня, на запитання журналістів щодо можливості введення російських військ на Схід України так: «Я вважаю, що не можна розглядати такі сценарії». Натомість постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін заявив: «У разі найгіршого розвитку подій на південному сході України Росія згадає про дозвіл Ради Федерації використовувати Збройні сили РФ на території України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів