Спікер верхньої палати російського парламенту – проти військового вторгнення в Україну

15:59 25 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Коммерсантъ

Голова Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко заявила в п’ятницю, що вважає його неприпустимим.

Спікер верхньої палати парламенту Росії – Ради Федерації – Валентина Матвієнко відповіла сьогодні, 25 квітня, на запитання журналістів щодо можливості введення російських військ на Схід України так: «Я вважаю, що не можна розглядати такі сценарії. 

Не можна кидатися звинуваченнями один в одного, треба сідати за стіл і розмовляти і домагатися виконання домовленостей. Я вважаю, що ми не повинні допустити громадянської війни (в Україні. – ред.)».

Повідомляючи про ц в п’ятницю, «5 канал» нагадує, що напередодні російські сенатори запропонували розглянути питання введення в Україну миротворців, а згодом постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін заявив, що в разі необхідності Росія нібито має міжнародно-правові підстави для введення «миротворців» в Україну.

Як інформував «Щоденний Львів», виконувач обов’язків голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський заявив сьогодні, 25 квітня, на брифінгу: «Вірогідність військового вторгнення Росії в Україну вкрай висока. Це може статися, на жаль, у будь-який момент. У разі перетину російськими військами українського кордону на територіях Луганської, Донецької або будь-якої іншої області ми будемо це кваліфікувати як військове вторгнення і будемо знищувати нападників». Натомість керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук попередив у п’ятницю на брифінгу, що Росія може ввести в Україну війська під виглядом миротворців, своєю чергою, в. о. міністра оборони Михайло Коваль заявив сьогодні, 25 квітня, що російські війська маневрують за 1 кілометр від кордону з Україною, натомість у заяві члена верхньої палати російського парламенту – Ради Федерацій – сенатора Валерія Шнякіна йдеться, що Росія вже найближчим часом вирішить питання введення своїх військ в Україну. За його словами, Рада Федерацій збирається обговорити можливість введення російських військ уже наступного тижня. Тим часом постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін заявив: «У разі найгіршого розвитку подій на південному сході України Росія згадає про дозвіл Ради Федерації використовувати Збройні сили РФ на території України». Натомість постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв повідомив, що РФ зосередила біля кордону з нашою країною до 200 російських танків, артилерію і установки «Град»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів