Росія може вторгнутися в Україну в будь-який момент, тож будемо знищувати нападників, – АП

15:22 25 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: kit.com.ua

Про це заявив на брифінгу в п’ятницю в.о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський.

Виконувач обов’язків голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський заявив сьогодні, 25 квітня, на брифінгу, що вірогідність військового вторгнення Росії в Україну вкрай висока, й конкретизував: «Це може статися, на жаль, у будь-який момент».

Однак водночас він запевнив: «У разі перетину російськими військами українського кордону на територіях Луганської, Донецької або будь-якої іншої області ми будемо це кваліфікувати як військове вторгнення і будемо знищувати нападників. Ніякі брехливі заяви про якийсь гуманітарної місії ми не сприймаємо. Україна зможе чинити Росії опір. Півтора місяця тому ми взяли в армію повних руїнах. На сьогоднішній день всі небагаті ресурси нашої держави були спрямовані на мобілізацію, на озброєння. І я як людина, яка не так давно приїхала звідти (з Донецької області. – Ред.), хочу сказати: я б не радив пану Путіну експериментувати зі життями своїх військових».

Виконувач обов’язків голови Адміністрації Президента також зауважив: «Початок антитерористичної операції в Слов'янську дає підстави стверджувати, що Росія вчора безпосередньо підтримала терористів в Україні. Так, у відповідь на антитерористичну операцію в Слов'янську, метою якої було знищення низки блок-постів сепаратистів, в чотирьох точках на кордоні Росія демонстративно концентрувала більше 400 одиниць бронетехніки».

У той же час керівник АП підкреслив, що Україна категорично не сприймає мову ультиматумів, а також запевнив: «Українська держава буде продовжувати антитерористичну операцію, і ми не дозволимо нікому втручатися у наші внутрішні справи».

Сергій Пашинський також повідомив, що тільки частина російських військ на кордоні з Україною замасковані під миротворчий контингент Організації Об'єднаних Націй: «Якась кількість бронетехніки Російської Федерації розфарбоване в білий колір, і там є емблема миротворців. Дійсно, частина військовослужбовців одягнені в блакитні каски».

За словами Пашинського, 24 квітня біля пункту пропуску «Довжанський» з боку міста Антрацит проводилась акція під прапорами Комуністичної партії, учасники якої вимагали від співробітників Державної прикордонної служби пропустити цю техніку на територію України. Про це повідомляє сьогодні, 25 квітня, «ЛIГАБiзнесIнформ».

Як інформував «Щоденний Львів», керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук попередив у п’ятницю на брифінгу, що Росія може ввести в Україну війська під виглядом миротворців, своєю чергою, в. о. міністра оборони Михайло Коваль заявив сьогодні, 25 квітня, що російські війська маневрують за 1 кілометр від кордону з Україною, натомість у заяві члена верхньої палати російського парламенту – Ради Федерацій – сенатора Валерія Шнякіна йдеться, що Росія вже найближчим часом вирішить питання введення своїх військ в Україну. За його словами, Рада Федерацій збирається обговорити можливість введення російських військ уже наступного тижня. Тим часом постійний представник РФ при ООН Віталій Чуркін заявив: «У разі найгіршого розвитку подій на південному сході України Росія згадає про дозвіл Ради Федерації використовувати Збройні сили РФ на території України». Натомість постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв повідомив, що РФ зосередила біля кордону з нашою країною до 200 російських танків, артилерію і установки «Град».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів