Росія наразі не розпочинає «гіпотетичне питання приєднання» сходу України, – глава МЗС РФ

16:30 14 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров заявив у середу: «Ми повинні розпочати з того, як люди будуть почувати себе в цій країні».


Відео: ТСН.ua

Як повідомляє сьогодні, 14 травня, російська інформагенція «РИА «Новости», міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров в інтерв'ю телеканалу «Блумберг» на запитання ведучого «Чи може Росія гарантувати , що не буде завойовувати схід України?» відповів так: «Ми повинні починати не з гіпотетичного запитання про те, хто кого може приєднати, а з того, як люди будуть почувати себе в цій країні».

«РИА «Новости» також інформує: «Лавров зазначив: «Чи може хто-небудь гарантувати права російськомовного населення України, права румунів, поляків та інших національностей, які живуть у цій країні?».

Як повідомляв «Щоденний Львів», сьогодні глава МЗС Росії заперечив намір її керівництва нацькувати війська на Україну, заявивши: «У нас немає ніяких намірів відправляти якісь загони куди б то не було», а 12 травня міністерство закордонних справ Росії наполягало в своїй заяві, що, за його словами, «попередні підсумки підрахунку бюлетенів (на недільних псевдореферендумах. – Ред,) переконливо показують реальний настрій громадян Донецької та Луганської областей мати право на самостійне ухвалення рішень з питань, що стосуються життєво важливих для них проблем». Відтак МЗС РФ вважає, що «втілення в життя підсумків референдумів має відбуватися в рамках діалогу між Києвом, Донецьком та Луганськом».

Міністерство закордонних справ Росії також, за його словами, «знову підтверджує необхідність негайного налагодження широкої дискусії в Україні щодо її майбутнього державного устрою за участю всіх політичних сил і регіонів країни», й запевняє, що це нібито «повною мірою вписується в зусилля міжнародного співтовариства, яке знайшло своє відображення в Женевській заяві від 17 квітня ц.р. та «дорожній карті», яку запропонував президент Швейцарії, діючий голова ОБСЄ Буркхальтер».

МЗС РФ завершило свою заяву такою тирадою: «Ми чекаємо від київської влади реальних дій, а не загальних декларацій про наміри, невідкладного проведення результативних зустрічей з представниками регіонів Півдня та Сходу України, які вели б до стабілізації ситуації в країні. На жаль, влада в Києві як і раніше, демонструє злочинну неготовність до діалогу зі своїм народом».

Як бачимо, МЗС Росії не приховує, що організовані ним референдуми на Донбасі мало не меті змусити Україну до зміни її державного устрою, тобто до перетворення нашої країни на наступні після кримської автономії, щоб Росії зручніше було їх поглинути вслід за півостровом. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів