Російські війська – за три кілометри від українського кордону (відео)

19:16 28 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: p-p.com.ua

Тим часом МЗС РФ заявляє в п’ятницю, що вони «не є ознакою воєнної загрози» для нашої країни.


Відео: Nor Prod

Підрозділи збройних сил Російської Федерації у Брянській області розташовані на відстані від 3 до 70 км від лінії державного кордону України. Про це, як передає сьогодні, 26 березня, кореспондент «Укрінформу», повідомив у п’ятницю на сесії Чернігівської обласної ради помічник начальника Чернігівського прикордонного загону – начальник прес-служби, підполковник Олександр Дудко, конкретизувавши: «Встановлено райони, де ймовірно перебувають підрозділи Збройних сил Російської Федерації. Це, зокрема, населені пункти Губовка і Андрейковичі Стародубського району, розташовані на відстані від 3 до 10 км від лінії державного кордону України».

За словами підполковника, в селах Климівського та Новозибківського районів війська знаходяться на відстані від 5 до 70 км від українського кордону. Там зосереджено до 100 танків і БМП, до 80 БТР і БРДМ, до 30 САУ «Гвоздика» і «Акація», 1,5-2 тисячі особового складу з автомобільним забезпеченням, польовими кухнями та командно-штабними машинами.

Найбільша концентрація техніки зафіксована на аеродромі у місті Климово, злітно-посадкову смугу якого відремонтували 10 днів тому. Тепер аеродром може приймати не тільки вертольоти, як раніше, а й літаки.

Неподалік міста Трубчевська військові розгорнули кілька радіолокаційних станцій для контролю повітряного простору та виявлення цілей на малих та великих висотах. Дудко повідомив також , що обстановка на ділянці відповідальності Чернігівського прикордонного загону залишається контрольованою – зі 7 березня очолюваний ним Чернігівський прикордонний загін приведено у повну бойову готовність.

Ще одне відео, на якому танки на Брянщині: https://www.youtube.com/watch?v=hDrOoqVBZVk

Водночас «Укрінформ» повідомляє сьогодні, 26 березня,що в МЗС РФ заперечують надмірне скупчення військ на кордоні з Україною. Зовнішньополітичне відомство Росії стверджує, що «у прикордонних з Україною районах ознаки воєнної загрози з боку Росії відсутні», «а три батальйони ВДВ збройних сил РФ, виявлені у Бєлгородській області, «не є ознакою воєнної загрози для України».

Про це у п'ятницю заявив офіційний представник МЗС Росії Олександр Лукашевич, спростовувавши твердження політиків зі США та інших країн НАТО про концентрацію російських військ біля українського кордону. Він також запевняв: «Українська інспекційна група, що побувала 18-20 березня ц.р. у Бєлгородській області, погодилася з тим, що жодної серйозної військової діяльності не проводиться. Виявлені нею три батальйони ВДВ ВС Росії, зони постійної дислокації (тобто на навчаннях), що знаходяться зовні, навряд чи можна вважати ознакою «загрозливого нарощування військової потужності».

За словами Лукашевича, у березні теж відбулися наглядові польоти США, ФРН і України над російською територією вздовж кордону з Україною в рамках Договору про відкрите небо. Офіційні результати таких польотів будуть відомі пізніше після обробки фотоматеріалів, проте в МЗС Росії схильні вважати, що і без цього ознаки великого зосередження російських збройних сил на кордоні з Україною відсутні.

Лукашевич повідомив, що у березні на європейській частині території Росії теж були проведені чотири міжнародні інспекції по Віденському документу із заходів довіри та безпеки 2011 року. У них брали участь представники Латвії, Німеччини, Швейцарії, Фінляндії, Естонії, Бельгії, Франції та України. Лукашевич підкреслив: «Вони не виявили жодних «агресивних приготувань» і не зафіксували жодної військової діяльності, окрім раніше заявленої».

Як інформував «Щоденний Львів», керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор групи «Інформаційний Супротив» Дмитро Тимчук повідомляв: «Російське угруповання військ на наших кордонах стало наростати за рахунок прибуття нових підрозділів і частин у Брянській області РФ. Це означає, що Путін готує вторгнення відразу по всьому нашому «східному фронті» – від Чернігова до Донецька. 23 березня міжнародні спостерігачі здійснили інспекційний політ над прикордонними територіями РФ. На цей час Москва відвела війська від кордонів в Ростовській області, а в Брянській їх і так тоді було небагато. Тільки інспектори відлетіли – війська полізли до кордону, як таргани. Загалом, треба було бути повним лохом, щоб вірити Кремлю».

Сьогодні ж Тимчук поінформував: «За оперативними даними групи «Інформаційний Супротив», протягом останніх діб тривало перекидання російських військ на кордон РФ з Україною», а виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявив у п’ятницю в коментарі «Голосу Америки»: «Є підстави не вірити Росії: на сході – її війська».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів