Російські війська скупчилися під Харківщиною та Чернігівщиною, – МЗС (відео)

20:12 28 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Про це на повідомив брифінгу в п’ятницю директор департаменту інформаційної політики міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.


Відео: ictv.ua

Як передає сьогодні, 28 березня, «ЛІГАБізнесІнформ», директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, повідомив брифінгу в п’ятницю, що російські підрозділи відійшли від Луганській області, але продовжують концентруватися поблизу меж Харківської та Чернігівської областей. 

Речник зовнішньополітичного відомства зазначив, що, за інформацією правоохоронних органів, ФСБ Росії вживає заходів з метою подальшої дестабілізації обстановки в південно-східних регіонах. А водночас – триває концентрація і перегрупування Збройних сил Російської Федерації в прикордонних з Україною районах.

Паралельно силові структури РФ активізують розвіддіяльність у прикордонних районах України. Натомість російський військовий контингент у Криму зміцнює свої позиції на адміністративному кордоні з Херсонською областю.

Євген Перебийніс конкретизував: «Навпроти ділянки Луганського прикордонного загону відзначається часткове відведення військової техніки вглиб території Російської Федерації. Разом з тим, навпроти ділянки Харківського прикордонного загону відзначається концентрація десантно-штурмових підрозділів Збройних сил Російської Федерації, авіації, забезпечення вогневої підтримки. Навпроти ділянки Сумського прикордонного загону зазначається рух колон військової техніки в напрямку кордону. Навпроти ділянки Чернігівського прикордонного загону зафіксовано прибуття ешелонів з танками і військовою технікою забезпечення ої окремої танкової бригади Збройних сил Російської Федерації».

Як інформував «Щоденний Львів», помічник начальника Чернігівського прикордонного загону – підполковник Олександр Дудко – повідомив у п’ятницю на сесії Чернігівської обласної ради: «Встановлено райони, де ймовірно перебувають підрозділи Збройних сил Російської Федерації. Це, зокрема, населені пункти Губовка і Андрейковичі Стародубського району, розташовані на відстані від 3 до 10 км від лінії державного кордону України».

За словами підполковника, в селах Климівського та Новозибківського районів війська знаходяться на відстані від 5 до 70 км від українського кордону. Там зосереджено до 100 танків і БМП, до 80 БТР і БРДМ, до 30 САУ «Гвоздика» і «Акація», 1,5-2 тисячі особового складу з автомобільним забезпеченням, польовими кухнями та командно-штабними машинами.

Найбільша концентрація техніки зафіксована на аеродромі у місті Климово, злітно-посадкову смугу якого відремонтували 10 днів тому. Тепер аеродром може приймати не тільки вертольоти, як раніше, а й літаки.

Натомість керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор групи «Інформаційний Супротив» Дмитро Тимчук повідомив у п’ятницю, що «впродовж останніх діб тривало перекидання російських військ на кордон РФ з Україною», а виконувач обов’язків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця заявив у п’ятницю в коментарі «Голосу Америки»: «Є підстави не вірити Росії: на сході – її війська».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів