Путін наказав своїм маріонеткам на Донбасі перешкодити припиненню війни, – ЗМІ

10:20 12 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: The Week

Як повідомило в четвер дипломатичне джерело з однієї з європейських країн, «Захарченко і Плотницький не підписують компроміс, погоджений лідерами з Путіним»; «роблять вони це за інструкцією самих росіян»

Підписання у Мінську зірвали «ДНР» та «ЛНР» за інструкцією Москви – передає сьогодні, 12 лютого, інтернет-видання «Європейська правда», конкретизуючи при цьому:

«У Мінську до публічного підписання готувався документ, але церемонію зірвали представники сепаратистів. Про це «Європейській правді» розповіло європейське дипломатичне джерело, повідомлене про деталі перемовин на саміті у «нормандському форматі» в Мінську.

«Захарченко і Плотницький не підписують компроміс, погоджений лідерами з Путіним. Роблять вони це за інструкцією самих росіян, які працюють на зрив домовленостей і на демонстрацію, нібито «ДНР» та «ЛНР» – самостійні суб'єкти переговорів», – розповів співрозмовник «Європейської правди»

«У критичний момент спостерігаємо дешевий театр. Але для всіх тут очевидно, що мир, схоже, не в інтересах Росії та її ставлеників», – додав співрозмовник. Він також підкреслив, що за підсумками нічних переговорів позиція Меркель та Олланда, які представляють ЄС, та позиція України лишаються узгодженими.

Як повідомляла «Європейська правда», о 9-й ранку в Мінську завершилися переговори, які перед тим тривали протягом 12 годин. Лідери України, Росії, Німеччини та Франції спільно напрацювали документ для підписання.

У четвер пообіді в Брюсселі запланований самміт ЄС, на який запрошено також українського президента Порошенка. Представники Євросоюзу неодноразово наголошували, що у разі зриву або неуспеху переговорів в Мінську ЄС розпочне підготовку до нової хвилі санкцій проти Росії, яка є реальним винуватцем збройного конфлікту на Донбасі. Після зриву підписання документу з боку «ДНР» та «ЛНР» переговори на найвищому рівні продовжилися».

Як інформував «Щоденний Львів», Президент України повідомив у четвер, що гарних новин наразі не має – Путін висунув неприйнятні умови.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів