Опитані соціологами Інституту Горшеніна громадяни України оберуть до Верховної Ради шість партсил

19:25 22 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

За результатами загальнонаціонального дослідження громадської думки, проведеного Інститутом Горшеніна з 12 по 21 жовтня, п’ятивідсотковий бар'єр на позачергових парламенських виборах долають «Блок Петра Порошенка», Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», «Народний фронт», Радикальна партія, «Громадянська позиція» та «Самопоміч».

«Блок Петра Порошенка», Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», «Народний фронт», Радикальна партія, партії «Громадянська позиція» та «Самопоміч» долають п’ятивідсотковий бар'єр на позачергових виборах до Верховної Ради, які відбудуться 26 жовтня. Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать дані загальнонаціонального дослідження громадської думки населення України, проведеного Інститутом Горшеніна з 12 по 21 жовтня 2014 року.

За результатами опитування, «Блок Петра Порошенка» мають намір підтримати на виборах 26 жовтня 24,2% респондентів, які планують взяти участь у голосуванні, «ВО «Батьківщина» – 10,4%, «Народний фронт» – 7,9%, Радикальну партію – 7,4%, «Громадянську позицію» – 5,4%, «Самопоміч» – 5,3%. Серед політичних сил, які близькі до подолання 5% бар'єру, – «Опозиційний блок» (4,9%), партія «Сильна Україна» (4%), Всеукраїнське об'єднання» Свобода» (3%), Комуністична партія України (2,1%) та «Правий сектор» (1,2%).

Водночас 19% респондентів ще не визначились, за кого голосуватимуть, а 3,5% не змогли відповісти на поставлене питання. Опитування проводилося у всіх областях, крім АР Крим, Донецької та Луганської областей).

Загалом було опитано 2 тис. респондентів, які репрезентують доросле населення України віком від 18 років. Похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Про це повідомляється в середу на сайті інформаційної агенції УНІАН.

Як інформував «Щоденний Львів», до Верховної Ради можуть пройти сім партій, а ще три – на межі долання 5% бар’єру.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів