На нав’язаній Росією війні на сході України полягли 1675 наших бійців, – Президент (відео)

14:00 8 травня 2015 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Петро Порошенко заявив також у п’ятницю у Верховній Раді: «Агресивна політика нашого сусіда коштувала життя майже 7 тисяч громадян України».

Президент України Петро Порошенко заявив сьогодні, 8 травня, на врочистому засіданні Верховної Ради, присвяченому 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі і Дню пам’яті загиблих у Другій світовій війні, що агресивна політика Росії щодо нашої країни коштувала життя майже 7 тисяч її громадян, більше тисячі – зникли безвісти, 1675 військовослужбовців загинули. Звертаючись до ветеранів, він сказав, що вони не могли й уявити, що через 70 років у життя їхніх онуків і правнуків «війна увірветься зі сходу».

«Слава Богу, масштаби її не ті, що у світової. Але мотиви ті самі: кордони тиснуть комусь, як замалі чоботи, імперські амбіції, марення повернення «ісконних земель», грубе нехтування міжнародним правом і нібито боротьба за права своїх одномовців», – заявив Порошенко. За його словами, «подібна «турбота» виявилася справжньою трагедію, яку Москва влаштувала, насамперед, російськомовним громадянам Донбасу, більша частина яких живе саме на Донбасі».

«Агресивна політика нашого сусіда коштувала життя майже 7 тисяч громадян України. До речі, це дані Організації об’єднаних націй. Більше тисячі зникли безвісти. Сотні тисяч людей внаслідок так званої «руської весни» стали біженцями і мусили рятуватися по всій території України», – заявив президент. «І вперше за 70 років ми зі зброєю в руках знову захищаємо свою країну, суверенітет, територіальну цілісність, незалежність нашої держави», – додав він.

«1675 військовослужбовців віддали життя на Донбасі», –сказав президент. На його прохання у парламенті вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих і у Другій Світовій, і у війні України «за незалежність 2014-2015 років».

«21 людині присвоєно високе звання Герой України», – повідомив також президент і озвучив їхні імена». Про це повідомило сьогодні, 8 травня, інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів