На кордоні з Росією є ділянки, не забезпечені належним рівнем охорони, – військовий експерт (відео)

14:27 5 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: УНІАН

Це визнав у четвер керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.


Відео: Громадське Телебачення Донеччини

Сайт «7 Днів-Україна» цитує сьогодні, 5 травня такий коментар керівника Центру військово-політичних досліджень і координатора спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчука на прес-конференції в Києві:

«Зараз з’явилася інформація, яка вже не одну годину активно розкручується, з приводу того, що в Луганську відкрито фактично 100 км кордону. Ми вивчаємо зараз ситуацію. 

Можливо, йдеться не про 100 км, але, дійсно, є ділянки, які на даний час не забезпечені належним рівнем охорони.

Пояснень наразі цьому факту немає, а Луганська область є єдиною областю, де немає ровів на російсько-українському кордоні. Причини можуть бути в корупції.

Держприкордонслужба заявляє, що останнім часом було створене понад 400 блокпостів на східній частині кордону, але при цьому експерти бачать ділянки кордону, які прикордонники не контролюють. Більш того, проводиться відведення прикордонних підрозділів, як це було вчора в Луганській області.

Офіційне формулювання було, що їх перекидають на посилення кордону, ближче до держкордону. Ми цього не спостерігаємо, щоб на цій ділянці пройшло якесь посилення. Розумного пояснення я не бачу цим подіям».

Як інформував «Щоденний Львів», користувач інтернет-мережі «Facebook» Ігор Савчук опублікував у четвер  на своїй сторнці у ній скріншот повідомлення в «Twitter» із таким змістом: «У Свердловському районі Луганської області кордон проїхали більше 20 «Уралів» і п’ять БТРів. Прикордонників на пунктах взагалі немає», натомість радник в.о. Президента, лідер «Третьої Української Республіки» та екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко написав сьогодні, 5 червня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»: «За ніч через цей пролом уже заїхало 15 КамАЗів із терористами», своєю чергою, радник керівника МВС Антон Геращенко пообіцяв у четвер в інтерв'ю російському каналу «Дождь» знищувати з повітря вантажівки з російськими терористами.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів