На кордоні з Україною приведено в повну бойову готовність потужні групи військ Росії, – адмірал (відео)

15:00 27 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Про це попереджає в неділю колишній перший заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України Ігор Кабаненко


Відео: «Телеканал новин «24»

Колишній перший заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України, адмірал Ігор Кабаненко, повідомляє сьогодні, 27 квітня,  на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Ідентифікуються три потужні групи російських військ, які приведені в повну бойову готовність біля наших кордонів та в Криму: «Північ», «Центр» та «Південь». Рух військ свідчить про їх підготовку до чогось. Це «чогось» найближчим часом може бути:

1. Продовження «качелей» біля наших кордонів з провокативною та залякуючою метою, водночас розширення зон нестабільності із застосуванням російського спецназу (диверсантів).

2. Вторгнення під виглядом проведення «миротворчої операції» з метою оволодіння Днепропетровськом (головне), Одесою та Києвом, окупування відповідних територій України.

Усе це буде супроводжуватися інформаційно-психологічною операцією, спрямованою на наших військових та населення».

Як інформував «Щоденний Львів», спільнота «Інформаційний Опір» попередила вчора, що російські війська приведені в повну бойову готовність вторгнутися в Україну не пізніше 5 травня; речник МЗС Євген Перебийніс заявив 25 квітня, що Росія відмовилася вести переговори про деескалацію й активізувала війська на кордоні з Україною; в.о. голови АП Сергій Пашинський заявив 25 квітня: «Вірогідність військового вторгнення Росії в Україну вкрай висока. Це може статися, на жаль, у будь-який момент. У разі перетину російськими військами українського кордону на територіях Луганської, Донецької або будь-якої іншої області ми будемо це кваліфікувати як військове вторгнення і будемо знищувати нападників»; в. о. міністра оборони Михайло Коваль заявив 25 квітня, що російські війська маневрують за 1 кілометр від кордону з Україною; постійний представник РФ при ООН Чуркін заявив 25 квітня: «У разі найгіршого розвитку подій на південному сході України Росія згадає про дозвіл Ради Федерації використовувати Збройні сили РФ на території України»; 25 квітня член верхньої палати російського парламенту – Ради Федерацій – сенатор Шнякін заявив, що Росія вже найближчим часом вирішить питання введення своїх військ в Україну, – за його словами, Рада Федерацій збирається обговорити можливість введення російських військ уже наступного тижня; щоправда, спікер верхньої палати парламенту Росії – Ради Федерації Валентина Матвієнко відповіла 25 квітня, на запитання журналістів щодо можливості введення російських військ на Схід України так: «Я вважаю, що не можна розглядати такі сценарії»; керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор «Інформаційного Опору» Дмитро Тимчук прокоментував її заяву так: «Путін готує виправдання на випадок визнання ним недоцільним вторгнення військ в Україну»; натомість 24 квітня він попередив, що Росія може ввести в Україну війська під виглядом миротворців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів