Мобілізованих відправлятимуть на неоголошену війну проти рашистів тільки після відповідної підготовки (відео)

13:34 24 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: pravo-znaty.org.ua

У цьому запевнив у четвер начальник відділу впровадження служби в резерві Мобілізаційного управління Міністерства оборони полковник Михайло Щербина.


Відео: ТСН

Як передає сьогодні, 24 липня, агенція «ЛІГАБізнесІнформ», начальник відділу впровадження служби в резерві Мобілізаційного управління Міністерства оборони полковник Михайло Щербина запевнив у четвер, що військовослужбовці, призвані під час третьої хвилі мобілізації, будуть спрямовані в зону АТО тільки після проходження відповідних навчань і бойового злагодження. Дослівно ж він повідомив із цього приводу таке:

«Обов'язково буде проведена підготовка. Всі військовозобов'язані, які призиваються під час мобілізації, прибувають у військові частини, де проходять бойове злагодження у складі штатних підрозділів, тобто, разом з військовослужбовцями.

Це проходить у кілька етапів: підготовка у складі відділення-взвод, рота-батальйон і в складі частин. Як правило, така підготовка триває від 15 до 30 діб. Тільки після цього вони направляються для виконання завдань».

А у відповідь на запитання «Які військові спеціальності найбільш затребувані на цьому етапі мобілізації?» Щербина нагадав, що під час першої та другої хвилі комплектувалися в основному бойові частини, тому найбільш затребуваними були спеціальності, необхідні на полі бою – десантники, стрілки, гранатометники і т. д.

«У третю чергу мобілізації ... значна увага приділяється частинам забезпечення фронту, тобто, питання логістики фронту. Тому призиватимуться і ті фахівці, які необхідні в цих частинах – це механіки, ремонтники і так далі», – сказав він. 

Натомість на запитання «Яким буде загальна кількість мобілізованих?» Щербина не відповів, пославшись на те, що це інформація з обмеженим доступом. Він уточнив, що цифри, які поширюються в інтернеті, найчастіше не відповідають дійсності.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів