Міліція й Самооборона Майдану оточили штаб-квартиру «Правого сектора» (оновлено)

00:22 1 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Представник правоохоронців повідомив журналістам у ніч із понеділка на вівторок, що проводитиметься спецоперація, але штурмувати не збираються.

Як повідомляє в ніч із понеділка на вівторок інформагенція «УНН», готель «Дніпро», в якому знаходиться штаб-квартира «Правого сектора», оточили представники самооборони Майдану та представники міліції. Керівництво київської міліції і СБУ ведуть переговори з керівництвом «Правого сектора». Мова йде про здачу наявної у них зброї.

Відтак «УНН» нагадує, що у понеділок сьогодні біля ресторану «Мафія» пролунали постріли. У повідомленні прес-служби «Правого сектора» з цього приводу йдеться:  

«Прикрий інцидент стався за участю представників «Самооборони Майдану» та «Правого сектора». Непорозуміння, що виникли на побутовому ґрунті, вилилися у конфлікт із застосуванням вогнепальної зброї. В результаті стрілянини не обійшлося без потерпілих. На місці події одразу з’явилися працівники міліції. Учасник конфлікту з боку «Правого сектора» добровільно, не протидіючи правоохоронцям, відбув з ними до райвідділу для встановлення обставин події».

Один з членів «Правого сектора», який відкрив стрілянину і поранив трьох осіб був затриманий і зараз знаходиться в слідчому ізоляторі СБУ.

Натомість кореспондент «Української правди» інформує, що з готелю «Дніпро» на руках винесли пораненного. Поранений був одягнений у камуфляж. Хто він, поки невідомо.

Наразі міліція оточила готель «Дніпро», де знаходиться штаб «Правого сектору». Представник міліції, який вийшов до присутніх під готелем, повідомив, що проводитиметься спецоперація, але штурмувати «Дніпро» не збираються.

«Українська правда» також повідомляє, що в понеділок ввечері на Хрещатику сталася стрілянина. Міліція затримала підозрюваного. Ним виявився активіст «Правого сектора».

За даними сотника Майдану Анатолія Ведмедя, відбувся конфлікт учасника «Правого сектора» та активіста Самооборони Майдану. За словами Ведмедя, під час конфлікту один з них вихопив пістолет, другий – газовий балончик і бризнув йому в обличчя. Другий почав стріляти.

За даними столичної міліції, через стрілянину постраждало троє людей – 1958, 1995 та 1990 років народження. Двоє з них – з Києва та Київської області, один – з Криму. Вони отримали поранення гомілки, грудної клітини та попереку.

Серед поранених був перший заступник голови КМДА Богдан Дубас, який нібито опинився на місці події випадково. Чиновнику надали медичну допомогу та відпустили. Ще двоє поранених знаходяться у лікарні.

Глава МВС Аваков уточнив, що поранення в грудну клітину отримав боєць третьої сотні Олександр Левкуша, якому на момент написання повідомлення робили операцію.

«Поранення вкрай тяжке. Три кульових поранення. Пробиті обидві легені. Куля у животі. Велика втрата крові», – зазначив міністр.

Натомість «iPress.ua» інформує в повідомленні «Міліція блокує «Правий сектор» у готелі і вимагає здати зброю. «Правий сектор» обговорює умови здачі зброї»:

«Готель «Дніпро», де знаходиться штаб «Правого сектора», оточила міліція. На переговори прибули представники правоохоронних органів і РНБО.

Правоохоронці, зокрема бійці спецпідрозділу «Сокіл», по периметру оточили готель «Дніпро» на Європейській площі в Києві, де знаходиться штаб «Правого сектора», повідомив кореспондент LB.ua.

Біля готелю також стоїть 4-5 мікроавтобусів міліції. Правоохоронці – з автоматами.

Також біля входу в готель стоїть вантажівка «Газель», куди нібито повинен здати всю зброю «Правий сектор» .

Переговори з «Правим сектором» ведуть представник київської міліції, заступник секретаря РНБО і заступник керівника СБУ. Вони поставили вимогу здати зброю. Про це на своїй сторінці у «Facebook» повідомив журналіст 5.ua Святослав Цеголко.

«Джерела повідомляють, що ПС обговорює умови здачі зброї», - додав він.

Нагадаємо, увечері 31 березня стало відомо, що невідомий відкрив стрілянину біля ресторану «Мафія» на вулиці Хрещатик між Майданом Незалежності та Європейською площею. В результаті інциденту поранено за різними даними дві або три людини, один з них Богдан Дубас, перший заступник голови КМДА.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у своєму «Facebook» підтвердив, що стрілянину в Києві почав активіст «Правого сектора». Його затримали».

Як повідомляв «Щоденний Львів», «правосекторівець» поранив у Києві самооборонців, згодом «Правий сектор» передав міліції стрільця по самооборонцях і збирався евакуюватися з готеля «Дніпро» на Хрещатику.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів