«Правий сектор» передав міліції стрільця по самооборонцях і евакуйовується з Хрещатика

23:02 31 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: twitter.com

Про це повідомив у понеділок журналіст Святослав Цеголко.

.Він розповів із посиланням на керівника інформаційного відділку «Правого сектора» Борислава Березу, що стрільця, котрий, як повідомляв «Щоденний Львів», поранив на Хрещатику в Києві двох самооборонців, передали міліції. Журналіст написав на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«У готелі «Дніпро» (де знаходиться штаб «Правого сектора») почалася евакуація. «Правий сектор» поспішно евакуйовує рюкзаки, їх складають у вантажівку. Персонал готелю дуже наляканий. Керівник інформвідділу Береза Борислав каже стрілка біля «Мафії» передали міліції. З'явилися автоматники з написом міліція».

А невдовзі Святослав Цеголко повідомив: «30 самооборонівців оточили Дніпро, щоб в периметр не потрапили випадкові люди. Хлопці з Правого продовжують пакувати речі в вантажівку. Всередині готелю, за даними працівників, понад сто хлопців з Правого. Озброєні».

Тим часом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», що той, який стріляв на Хрещатику і поранив трьох людей, затриманий. За словами Авакова, «стрілок був п'яний».

«Стрілок переданий – він у слідчому ізоляторі СБУ - направляю туди слідчих. Що робити з рештою учасників - вирішуємо», – пізніше повідомив міністр. За його інформацією, затриманий - член «Правого сектора» Андрій Козюбчик 1981 року народження. «Слідчий почав допит», – зазначив Аваков.

«Готель «Дніпро» оточений. Вживаємо заходів, щоб не було випадкових жертв. Всім, хто знаходиться з незаконною зброєю усередині готелю, запропонували здати зброю», – повідомив міністр.

Натомість прес-секретар «Правого сектору» Артем Скоропадський заявив інформагенції «УНН», що представники «Правого сектору» не причетні до стрілянини на Майдані Незалежності біля ресторану «Мафія». Він стверджує: «Ніякого «Правого сектору» там не було. Ми ніяку стрілянину там не вчиняли»..

Артем Скоропадський пояснив, що їхній офіс знаходиться через дорогу від ресторану «Мафія», де сталася стрілянина, у готелі «Дніпро». За його словами, представники «Правого сектору» уже після стрілянини підійшли до місця події подивитися, що там відбувається і для припинення незаконних дій.

Натомість звинувачення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на адресу «Правого сектора» щодо стрілянини на Майдані Артем Скоропадський прокоментував таким чином: «А те, що пише А.Аваков, цілком зрозуміло. Ми вимагаємо його відставки, тому зводити наклепи він може скільки захоче», - прокоментував прес-секретар 

Відтак «УНН» нагадує: «Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що представник «Правого сектору», за словами очевидців, підстрелив двох самооборонців та заступника голови КМДА Богдана Дубаса. «Біля кафе Мафія біля Майдану якийсь Орест з «Правого сектора“, за свідченням очевидців, відкрив стрілянину. Поранено троє — двоє важко. Серед поранених – двоє бійців Самооборони Майдану, заступник глави КМДА Богдан Дубас. Причини стрілянини не відомі. Поранені в лікарні», – зазначив А.Аваков».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів