«Правосекторівець» поранив у Києві самооборонців

21:30 31 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Михайлина Скорик/«Українська правда»

Очевидці цього інциденту називають різні його причини.

Як інформує сьогодні, «Українська правда», у центрі Києва біля ресторану «Мафія» на Хрещатику відбулося «з'ясування стосунків» між невідомими, під час чого прозвучало п'ять пострілів, відтак дві людини отримали поранення. Їх, як повідомляє в газета «Сегодня», відвезли «швидкі». 

Ті, що стріляли увірвалися в ресторан й забарикадувалися в його туалеті закладу. А невдовзі до «Мафії» стяглися бійці «Правого сектора» і Самооборони Майдану.

Представники Самооборони увійшли до ресторану й  почали переговори з нападниками.

Журналістка Михайлина Скорик повідомила, що один з поранених – перший заступник голови КМДА Богдан Дубас, другий – боєць самооборони. За її словами, поранення третього не підтвердилося. 

За словами сотника 11 сотні Анатолія Медведя, конфлікт з «Правим сектором» стався «через питання розбору наметів, питання розбору барикад, через що виникають конфлікти». Постріли пролунали з бойового пістолета, особу стрілка встановлюють.

Пізніше Скорик повідомила, що «хлопцям у масках з «ПС», на вигляд підліткам, серед яких імовірно був стрілок, дозволили вийти ланцюгом з «Мафії».

«Вони пішли в готель «Дніпро». Активіст «Правого сектора» на прізвисько Іранець по телефону відмовився видати стрілка», – написала журналістка на своїй Facebook-сторінці.

Натомість лава МВС Арсен Аваков повідомив у себе в Facebook, що, за словами очевидців, людиною, яка стріляла, є  активіст «Правого сектора» Орест. Міністр також повідомив про трьох поранених під час перестрілки. Дослівно ж він написав:

«Возле кафе Мафия возле Майдана некто Орест из правого сектора, по свидетельству очевидцев, открыл стрельбу. Ранено трое - двое тяжело. Среди раненых - двое бойцов Самообороны Майдана, зам главы Киевгорадминистрации Богдан Дубас. причины стрельбы не известны. Раненые в больнице.

Стрелявший был заблокирован в туалете кафе другими активистами. До прибытия вызванной милиции в кафе прибыли из отеля Днепр тяжело вооруженные представители Правого сектора -раздвинув блокирующих стрелявшего, вывели его через образованный коридор и сопроводили в отель «Днепр».

Что должен делать министр? Правильно - отдал команду блокировать бандформирование. Задержать виновных . Все силовые отряды приведены в состояние боевой готовности. Таков мой долг -так диктует закон. А завтра -завтра я готов и к отставке, и к дальнейшей борьбе. Один против них -готов, будет нас больше - гут».

Натомість версія інциденту у віикладі інформагенції «УНН» така:

«На Майдані у Києві підстерлили двох сомоборонців та одного цивільного. Про це повідомили «УНН» очевидці.

У даний час кореспондентам УНН не вдалося дізнатися наскільки важкі були поранення потерпілих, але наразі прибула слідчо-оперативна група працівників міліції. Працівник міліції та експерт зайшли до ресторану «Мафія», аби провести слідчі дії.

Як повідомили очевидці, представник «Правого сектора» намагався пронести на Майдан кілька пакетів із алкогольними напоями. Однак варта його зупинила і один із представників самооборони пішов до коменданта, аби з’ясувати, як вони мають діяти у даній ситуації.

Повернувся він уже разом з коментаднтом та ще кількома самооборонцями, після чого представник «Правого сектора» відкрив вогонь. У результаті чого постраждали двоє самооборонців, серед яких, імовірно, і один із комендантів Майдану Дубас, та один цивільний».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів