У Львові зголошуються до військкомату в тому числі дівчата (відео)

09:56 18 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН.ua

Зокрема попросилася в десантники майстер спорту Тетяна Турчина, яка займалася самбо й дзюдо та стрибала з парашутом.


Відео: ТСН.ua

У чергах біля військкоматів на Львівщині стоять не лише чоловік, але й жінки. «ТСН.ua» розповіло про одну з них – Тетяну Турчину.

Їй – 29 років, вона – власниця невеличкої рекламної компанії, а в минулому – журналіст і майстер спорту. Займалася самбо та дзюдо, стрибала з парашутом.

Каже, що коли Росія розпочала військову агресію проти України, вона вирішила – час згадати всі навички. Відтак залишила у військкоматі номер свого мобільного телефону, оскільки готова боронити Україну за першим дзвінком.

А на запитання про те, як саме може допомогти війську, мовчки веде у тир і просить інструктора, щоб виставив мішень на максимальну відстань, яка тільки є. Це 50 метрів. Кілька секунд цілиться і стріляє.

Інструктор Остап Світлицький повідомляє: «Ваш результат з 50 метрів: три «дев'ятки». Це хороший результат. Як для дівчини і перші рази – це чудово». 

За словами дівчини, стріляти навчилась на полюванні. Дивує чоловіків тим, що на бігу влучає у зайця.

Турчина додала: «У людей стріляти я б не могла, але, якщо стоїть питання чи могла б я стріляти у ворога – звичайно, що могла б. Я готова захищати свою Україну, я готова захищати своїх близьких і рідних».

Рішення Тетяни записатися добровольцем батьки і друзі сприйняли спокійно. Мовляв, іншого від неї і не чекали.

Подружка добровольця Зоряна Онишкевич повідомила: «Це людина, яка найменше здивувала таким рішенням. Цю людину так по-доброму можна охарактеризувати – вона божевільна у своїй відвазі».

Влучна стрільба, практика парашутних стрибків – це ідеальний варіант для десантника, кажуть військові. Проте  все ж  сподіваються, що  навички жінки-добровольця Україні не знадобляться.

Раніше повідомлялось про черги біля багатьох військкоматів України. Скупчення людей спостерігалось у Києві, Черкаській, Львівській, Чернігівській, Дніпропетровській областях.

Як інформував «Щоденний Львів», у військові комісаріати повинні звернутися чоловіки віком до 45-ти, які служили в армії – про це повідомив у понеділок Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів