Бійці 24-ї бригади з Львівщини впевнені в можливості відновити контроль над 31-м блокпостом (відео)

18:38 21 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Сьогодні, 21 січня, впродовж дня тривають бої на 29-му блокпості та потужні бої у Кримському.


Відео: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Кореспондент «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» Євгенія Цвєтанська розповіла в мюжеті «Протягом дня тривають бої на 29-му блокпості та у селищі Кримське»:

«Сьогодні, 21 січня, впродовж дня тривають бої на 29-му блокпості та потужні бої у Кримському. 31-й блокпост поки що ми не контролюємо, але в будь-який момент ситуація може змінитись.

Бійці з постів, що розташовані поруч кажуть, що відновити контроль над позицією можливо. Нинішня ситуація кардинально відрізняється від тієї, яка була в кінці жовтня, коли бійці Нацгвардії полишили 32-й блокпост, не маючи адекватного підкріплення та достатньо боєзапасів.

Нині сил вистачає, не бракує і техніки, щоправда, бійці зауважили, що хотіли більш сучасну техніку. Що стосується оборони підступів до Лисичанська, то бійці 24-ї бригади, які здебільшого боронять цю місцевість, позиції триматимуть.

У штабі АТО вже вкотре наголошують – проти наших бійців нині воюють регулярні війська Російської Федерації. Це видно і за характером, і за потужністю обстрілів, по тому, як ведеться вогонь.

Знімальна група «ТСН» проїхала в селище Світличне, що не так далеко від Кримського, населений пункт час від часу потрапляє під обстріли. Більшість людей звідти виїхала, не виїжджають хіба що люди похилого віку.

Вдень сьогодні обстрілювали «Градами» позиції українських військових на під'їзді до Щастя. Бойовики стріляють вже й вдень, хоча раніше такі обстріли були лише вночі».

Про це повідомляється в середу на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1», де також інформують в повідомленні «Пекло» на 29 і 31 блокпостах: бойовики і росіяни гатять з усіх видів зброї»:

«Вже не перший день 29-ий та 31-ий блокпости на Луганщині обстрілюють бойовики, які спробували штурмом взяти низку населених пунктів. Очевидно, терористи за підтримки кадрових військових Росії намагаються встановити контроль над низкою важливих точок на полі бою і впритул вийти до річки Сіверський Донець, щоб згодом її форсувати і вийти на нові рубежі для подальшого наступу на північ області.

Українські військові наразі контролюють 29-й блокпост та ведуть активні бої за блокпост №31. Силовики кажуть, що з української сторони є поранені та загиблі.

У зв'язку із ускладенням ситуації на Сході президент України Петро Порошенко скоротив свій візит до Швейцарії, де глава держави взяв участь у Всесвітньому економічному форумі».

Про це повідомляється в середу на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1», де також коротко нагадали в хронологічному порядку:

«21 січня 2015 року

17:02: Протягом дня в районі 29-го блокпосту та селища Кримського тривають бої. Бійці повідомляють, що техніки та живої сили не бракує, однак хотіли б більш сучасне озброєння.

15:27: Народний депутат і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко повідомив про скупчення ворожої бронетехніки в районі 29-го блокпосту.

13:15: Усіх поранених під час боїв за 31-ий блокпост госпіталізували до Лисичанська. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської ОДА Геннадія Москаля. Швидка допомога вивезла поранених захисників України, не зважаючи на потужні обстріли з артилерії, «Градів», мінометів і танків. Наразі госпіталізовано сімох бійців, які отримали поранення різного ступеню тяжкості.

11:32: Секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив про тяжкий бій у районі 31-го блокпосту. При цьому 29-й блокпост залишається під повним контролем українських бійців.

10:54: Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль заявив, що 29-й блокпост українських військових на Луганщині накривали обстрілами протягом всієї ночі, однак він вистояв. Під час бойових дій вісім снарядів влучили у населені пункти Новотошківка, Станиця та село Артема.

10:23: За словами речника АТО Леоніда Матюхіна, на проблемних блокпостах № 29 та № 31 на Луганщині проходить перегрупування українських військ. Військові відійшли вчора з 31-го блокпосту для того, щоб зберегти життя 

9:32: Минула ніч у зоні АТО пройшла напружено, українським силовикам вдалося зупинити наступ сил супротивника на 29 і 31 блокпости в Луганській області. Бойовики застосовували всі види зброї та обстріляли, зокрема, Кримське і Трьоізбенку.

8:48: Дев'ять військових отримали поранення в результаті бою в районі 31 блокпосту на Луганщині, повідомив заступник голови парламентського комітету з питань національної безпеки Сергій Мельничук. Інший нардеп Семен Семенченко повідомляв про двох загиблих у цьому бою. 

8:21: Упродовж минулої доби в районі блокпоста №31 на Луганщині тривали запеклі бої, куди противник підтягував дві артилерійські групи, написав на своїй сторінці у Facebook координатор групи «Інформаційний супротив», народний депутат Дмитро Тимчук. До складу артгруп увійшли до 25 одиниць ствольної артилерії, в основному 122-мм гаубиці Д-30, а також до 10 установок реактивних систем залпового вогню. Також були спроби противника вести артилерійську розвідку».

Як інформував «ЩЛ», співзасновник спільноти «Армія SOS» Юрій Касьянов констатував у вівторок, що  російсько-терористичні війська хочуть оточити сили 24-ї Залізної бригади зі Львівщини та інших підрозділів, які розташовані вздовж «бахмутської» траси й, таким чином, відкрити собі дорогу на Лисичанськ, а голова Луганської облдержадміністрації. Геннадій Москаль повідомив у середу: «29 блокпост на Бахмутці (поблизу с. Новотошківка Попаснянського району) бойовики інтенсивно обстрілювали цілу ніч, однак витіснити українських силовиків не змогли», бійці 24-ї бригади з Львівщини на 29-му блокпосту протистоять понад 50-ти одиницям бронетехніки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів