Бійці 24-ї бригади з Львівщини на 29-му блокпосту протистоять понад 50-ти одиницям бронетехніки, – комбат (відео)

15:54 21 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Командир 5-го батальйону 24-ї бригади Збройних сил України Віктор Кудряшов підтвердив у середу інформацію про загибель на 31 блокпосту одного бійця й поранення шістьох.


Відео: «Телеканал новин «24»

«Громадське телебачення» передає в сьогоднішньому повідомленні «На 31 блокпосту загинув один український боєць, шістьох було поранено»:

«На 31 блокпосту на трасі Т 1303, відомій як Бахмутка, загинув один український військовий. Цю інформацію «Громадському» підтвердив командир 5-го батальйону 24-ї бригади Збройних сил України Віктор Кудряшов.

За його словами, внаслідок бою було поранено шістьох бійців. У прес-службі голови Луганської ОДА Геннадія Москаля зазначили, що поранені з 31-го блокпосту доставлені в лікарню.

«Незважаючи на потужні обстріли з артилерії, «Градів», мінометів і танків, швидка допомога змогла вивезти поранених бійців із 31-го блокпосту й доставити в лікарню Лисичанська. Всього зараз госпіталізовано семеро осіб, які отримали поранення різного ступеня тяжкості. 29 блокпост на Бахмутці (поблизу с. Новотошківка Попаснянського району) бойовики інтенсивно обстрілювали цілу ніч, однак витіснити українських силовиків не змогли», – йдеться в повідомленні.

Раніше Кудряшов сказав «Громадському», що сьогодні обстріл в районі 29-го блокпосту ведеться з «Градів» та мінометів, проте його інтенсивність менша, ніж учора. Нагадаємо, що вчора тривав бій за 31-й блокпост, внаслідок якого він, за словами військових, був зданий».

Про це розповіли в середу на «Громадському телебаченні». Натомість народний депутат і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко зокрема повідомив сьогодні, 21 січня:

«Складний час. У районі 29 блокпосту зосереджено бронетехніку окупаційних військ. За даними розвідки – більше 50 одиниць (безперешкодно пройшли з Луганська минулої ночі).

На нашій території працюють кочуючі міномети противника. Вчора по блокпостах відпрацювали всім чим можна, сьогодні стрілянина епізодична. Чекаємо. Армія, Нацгвардія, баталоьйон «Донбас». Як комбат – перебуваю з хлопцями, ми готові до відбиття удару.

Семен Семенченко повідомив це сьогодні, 21 січня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Тим часом у пресс-лужбі мінстерства оборони інформують у повідомленні «Ситуація в районі 29-го та 31-го блокпостів контролюється силами АТО»:

«Станом на 13.30 ситуація в районі 29 та 31 блокпостів контрольована силами АТО. Українські військові зупинили наступ бойовиків. Для забезпечення безпеки особового складу здійснено маневр силами та вогнем.

Підрозділи, які виконували завдання на 31 блокпосту, вийшли на визначені позиції в районі опорного пункту. Артилерійські підрозділи сил АТО ведуть вогонь по вогневим точкам бойовиків.

Обстановка в районі Донецького аеропорту залишається напруженою. Ситуація в районі летовища контролюється штабом АТО, проводяться заходи, спрямовані на підтримку дій українських військовослужбовців, артилерія сил АТО наносить вогневе ураження по виявленим позиціям бойовиків та за будь-яких умов не веде вогонь по місцях, де мешкають мирні жителі».

Про це повідомляється в середу на сайті прес-служба міністерства оборони України.

Як інформував «ЩЛ», співзасновник спільноти «Армія SOS» Юрій Касьянов констатував у вівторок, що російсько-терористичні війська хочуть оточити сили 24-ї Залізної бригади зі Львівщини та інших підрозділів, які розташовані вздовж «бахмутської» траси й, таким чином, відкрити собі дорогу на Лисичанськ, а голова Луганської облдержадміністрації. Геннадій Москаль повідомив у середу: «29 блокпост на Бахмутці (поблизу с. Новотошківка Попаснянського району) бойовики інтенсивно обстрілювали цілу ніч, однак витіснити українських силовиків не змогли».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів