Бійці 24-ї бригади з Львівщини відстояли 29-й блокпост на Бахмутській трасі, – ЛугОДА (відео)

13:18 21 січня 2015 р.

Бійці 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині

Бійці 24-ї окремої Залізної механізованої бригади імені Данила Галицького з Яворова на Львівщині
Фото: dumskaya.net

Голова Луганської облдержадміністрації. Геннадій Москаль повідомляє в середу: «29 блокпост на Бахмутці (поблизу с. Новотошківка Попаснянського району) бойовики інтенсивно обстрілювали цілу ніч, однак витіснити українських силовиків не змогли».


Відео: «5 канал»

На сайті голови Луганської ОДА Геннадія Москаля розповіли в сьогоднішньому повідомленні «Поранені з 31-го блокпосту на Бахмутці доставлені в лікарню. 29-й блокпост вистояв»:

«Незважаючи на потужні обстріли з артилерії, «Градів», мінометів і танків, швидка допомога змогла вивезти поранених бійців із 31 блокпосту й доставити в лікарню Лисичанська. Всього зараз госпіталізовано семеро чоловік, які отримали поранення різного ступеню тяжкості. 29 блокпост на Бахмутці (поблизу с. Новотошківка Попаснянського району) бойовики інтенсивно обстрілювали цілу ніч, однак витіснити українських силовиків не змогли.

– Над ранок у населених пунктах, розташованих вздовж Бахмутки, настала бойова тиша, що тривала кілька годин, – повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. – Близько 11-ї години потужні обстріли тут поновилися. Кримське щойно обстріляли з «Градів», є прямі влучення в будинки, три з яких зайнялися. Вулиця Гагаріна, що веде від протитуберкульозного диспансеру до центру, майже вщент зруйнована, будинки горять там досі. Особливо потужний обстріл Кримське пережило в ніч на вівторок, тоді снарядами з «Градів» було пошкоджено близько сотні будинків. Більшість мешканців давно виїхала із села, завдяки чому жертв вдалося уникнути (інформація про потерпілих із Кримського не надходила). Люди, що залишилися, не можуть виїхати через постійні бойові дії.  Село залишається знеструмлене, однак вислати туди ремонтні бригади поки що неможливо».  

Про це повідомляється в середу на сайті голови Луганської ОДА. Своєю чергою, інформагенція УНІАН передає сьогодні, 21 січня, в повідомленні «У районі 31-го блокпоста продовжуються бої, – Турчинов»:

«В Луганській області в районі 31-го блокпосту продовжуються бої українських силовиків з терористичним угрупованням. Як передає кореспондент УНІАН, про це в Харкові повідомив журналістам секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

Водночас, він підкреслив, що блокпост №29 залишається під повним контролем українських військових. «Ситуація в зоні бойових дій залишається дуже складною. В той же час спроба вчора на півночі атакувати наші позиції і спроба вибити наших військових з 31, 29 блокпостів провалилася. 29-й блокпост повністю контролюється нами, в районі 31-го блокпосту продовжуються бої», – сказав Турчинов.

Раніше у штабі АТО повідомили, що в районі 29-го і 31-го блокпостів українські військовізупинили наступ російсько-терористичних військ. У Донецькому аеропорту підрозділи Збройних сил України продовжують активні дії».

Про це повідомляється в середу на сайті УНІАН.

Як інформував «ЩЛ», співзасновник спільноти «Армія SOS» Юрій Касьянов констатував у вівторок, що російсько-терористичні війська хочуть оточити сили 24-ї Залізної бригади зі Львівщини та інших підрозділів, які розташовані вздовж «бахмутської» траси й, таким чином, відкрити собі дорогу на Лисичанськ, у прес-службі Міноборони стверджують у середу: «Українські військові зупинили наступ терористів у районі 29 та 31 блокпостів», а народний депутат і командир батальйону «Донбас» Семен Семенченко заявив у середу, що вбік 29-го блокпосту рухаються дві колони бронетехніки бойовиків.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів