«Беркут» розбив голову Юрію Луценку (дві трансляції, шість відео)

00:30 11 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nbnews.com.ua

Між активістами Автомайдану й заблокованими ними силовиками, які знову били сьогодні людей, – сутички.


Відео: Дмитро Тузов

 

Активіст Євромайдану Віталій Уманець повідомляє сьогодні, 10 січня, на своїй сторінці в мережі «Facebook», що під Святошинським райвідділом на проспекті Перемоги, 109, де автомайданівці не пропускають автобуси зі силовиками, котрі били сьогодні людей біля Києво-Святошинського районного суду, почалися сутички. Зокрема під час конфлікту було застосовано сльозогінний газ.

Активіст додає: «Є постраждалі. Медична служба Майдану прибула на проспект Перемоги, 109 швидше за «швидку». 

Натомість «Євромайдан SOS» повідомляє на своїй сторінці в мережі «Facebook», що колишньому міністру внутрішніх справ Юрію Луценку, який прибув на проспект Перемоги, 109, щоб взяти участь у переговорах між «Беркутом» і протестувальниками, силовики розбили голову. Перед цим екс-міністр попросив «беркутівців» виконати закон і представитися.

Він і його дружина Ірина зайшли в автобус «Беркуту». Там вони розмовляли з підполковником, який керує силовиками.

Під час блокування людьми автобусів з «Беркутом» хтось почав штовхати один з них. У цей момент з автобусу вискочили правоохоронці, які почали бити людей, які стояли поруч.

Під час цієї сутички Луценку й розбили голову. Як повідомила його дружина Ірина, екс-міністр втратив свідомість. 

«Ми годину з Юрою намагалися добитися від Беркуту правди про їхні подальші дії, вимагали показати документи і зняти маски. Годину вони відпиралися. Після того, як ми вийшли з автобусу, люди продовжували вимагати від беркутівців показати посвідчення і зняти маски, щоб бачити їх обличчя і ідентифікувати, як вони ідентифікуюють мінингуючих», - повідомила Ірина Луценко. За її словами, натомість беркутівці почали бити людей.

«Юра як міністр внутрішніх справ став між людьми і беркутівцями, щоб припинити кровопролиття. Беркутівці почали нещадно бити його по голові, кров лилася рікою. Розбили на обличчі окуляри. Він впав, втратив свідомість, лише тоді вони перестали його бити!!! Люди викликали швидку допомогу, зараз їдемо в клініку. Юра при свідомості, говорить. Травми голови великі. Мені також дісталося...», - повідомила також Ірина Луценко.

Як повідомляв «Щоденний Львів», «Беркут» знову бив у столиці людей, після чого Автомайдан заблокував «беркутівців», але тільки двоє заблокованих «беркутівців» зняли маски.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів