У Львові відкрили для учасників війни на сході України реабілітаційний кабінет-басейн (відео, оновлено)

21:00 8 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У планах керівництва госпіталю також облаштування першого в Україні кабінету ерготерапії – кімнати для розпрацювання дрібної моторики уражених верхніх кінцівок.

Сьогодні на базі відділення відновлюваного лікування клініки нейрохірургії та неврології Військово-медичного клінічного центру Західного регіону відкрили унікальний кабінет-басейн з підводним витягом хребта для реабілітації пацієнтів із захворюваннями та травмами опорно-рухового апарату, порушеннями постави, атрофіях м’язів, а також після зняття іммобілізації. Як зазначив начальник Центру, полковник медичної служби Іван Гайда, лікувальний кабінет якісно доповнить комплекс відновного лікування та реабілітації пацієнтів медичної установи, а також військовослужбовців-учасників антитерористичної операції, які отримали поранення і травми під час бойових дій.

Він також зазначив: «Перш за все я хочу висловити глибоку вдячність голові Благодійного фонду «Відкриті очі» компанії «SoftServe» Тарасу Вервезі за надану фінансову підтримку, адже без неї будівництво могло б надовго затягнутися. Можу сміливо стверджувати, що спільними зусиллями нам вдалося створити спеціалізований заклад світового рівня, якого ще не було на теренах нашої держави.

Роботи тривали майже півроку, а їх вартість склала майже 2 мільйони гривень. Про це повідомили сьогодні, 8 липня, в прес-службі міністерства оборони України.

«У відділенні відновлювального лікування при львівському військовому госпіталі запрацював перший у західній Україні спеціалізований басейн з підводним витягуванням хребта. Він призначений для пацієнтів з надважкими ураженнями опорно-рухового апарату та нервової системи.

Завідувач відділення Ростислав Данилков розповів, що новостворений кабінет має стабільну температуру води і повітря, можливість транспортування в воду і з води без ускладнень, а також можливість підводного витягування для грудно-поперекового і шийного відділів хребта. Він також розповів:

«Одночасно в басейні може займатися одна людина і два реабілітологи. Ще один хворий може перебувати на підводному витягування. За день басейн може пропускати близько восьми осіб на підводне витягування та 4-5 з ураженням нервової системи».

У планах керівництва госпіталю також облаштування першого в Україні кабінету ерготерапії – кімнати для розпрацювання дрібної моторики уражених верхніх кінцівок. Вона дасть змогу навчити хворих самостійно готувати, працювати за комп'ютером, доглядати за собою і вести максимально повноцінне життя після травми.

Про це повідомили сьогодні, 8 липня, «Громадське телебачення».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів