Сесія ЛМР затвердила програму фінансування стоматологічної допомоги

19:45 9 лютого 2017 р.

У міськраді запевнили: «Певні категорії населення отримуватимуть гарантований мінімум стоматологічної допомоги, а всі інші мешканці платитимуть за надані послуги офіційно через касу, як це є на ринку стоматологічних послуг у світі».

У Львівській міськраді повідомили в четвер, 9 лютого: «Сьогодні на сесії депутати ухвалили міську програму фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення Львова на 2017-2018 роки. Відтак, певні категорії населення отримуватимуть гарантований мінімум стоматологічної допомоги, а всі інші мешканці платитимуть за надані послуги офіційно через касу, як це є на ринку стоматологічних послуг у світі».

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб пояснив: «Після прийняття чотирьох ухвал, які дають можливість перетворити пояснив бюджетні заклади в комунальні некомерційні підприємства, в цих комунальних підприємств є реальна правова можливість заробляти гроші за надану стоматологічну послугу. Водночас законодавець визначає, що є певні категорії населення, яким допомога повинна надаватися відповідно до державних гарантій».

Чиновник також запевнив: «Ця програма має забезпечити певні категорії населення оплатою за надану послугу з міського бюджету. До таких видів допомоги належать: невідкладна допомога до виведення з гострого стану усім громадянам, незалежно від їх соціального статусу; всі види стоматологічної допомоги дітям до 17 років (але якщо батьки хочуть цю допомогу з використанням більш дорогих, найсучасніших витратних матеріалів, то вони повинні доплатити цю різницю), а також профілактичний огляд, терапевтична та хірургічна стоматологічна допомога окремим категоріям населення. До окремих категорій населення належать ветерани війни, у тому числі учасники бойових дій, інваліди війни, інваліди 1 і 2 групи, вагітні жінки, почесні донори України, члени сімей загиблих учасників АТО, пенсіонери.

Володимир Зуб також зазначив: «Тобто при їх зверненні в стоматологічну поліклініку бюджет буде відшкодовувати надану допомогу. Власне, доволі широка когорта населення Львова залишається на міському бюджетуванні.  Всі інші платитимуть офіційно, через касу, відповідно до встановлених прейскурантів».

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР повідомив також: «Для того, щоб отримати стоматологічну послугу за кошти міського бюджету, в особи має бути відповідне посвідчення, що вона належить до визначених окремих категорій населення. Після цього складається акт виконаних робіт стоматологами і подається в управління охорони здоров’я, яке, як розпорядник коштів, перераховує на рахунок цього стоматологічного підприємства гроші за виконану роботу. За таким принципом працює госпрозрахункова стоматполіклініка, яка функціонує на повній самоокупності».

«Відтак, відповідно до прийнятих ухвал на сесії про перетворення стоматполіклінік у комунальні некомерційні стоматологічні підприємства, виконавцями цієї програми є 1-ше, 3-тє, 4-те, 5-те некомерційні стоматологічні підприємства та 5-та госпрозрахункова стоматологічна поліклініка. Загалом рограмою на 2017 рік передбачено 10,850 млн. гривень; на 2018 рік – 18,210 млн. гривень», – повідомили також сьогодні, 9 лютого, в прес-службі Львівської міськради. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів