У Львові демонтували металеві інсталяції з фасаду будинку-пам'ятки (відео)

00:10 25 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Після майже дворічних судових справ і скандалів декоративні елементи фасаду з будинку Львівської майстерні шоколаду все-таки зняли.

Інтернет-видання «Gazeta.ua» повідомило наприкінці 24 квітня:

«Металеві інсталяції у вигляді ванн і тазиків, що кілька років поспіль служили декоративними елементами фасаду будинку Львівської майстерні шоколаду, сьогодні демонтували. Речник «Холдингу емоцій «!Фест» (до якого належить «Львівська майстерня шоколаду») Христина Василько зауважила з цього приводу:

«Рішення демонтувати фасадні інсталяції було прийняте давніше, бо нікому не потрібен конфлікт в нашому місті. Деяким громадянам ці прикраси вже аж дуже муляли око. Ми завжди наголошували, що декорації були тимчасовими і жодним чином не загрожували конструктивній цілісності фасаду будинку, який взятий нами під опіку».

За її словами, не бралися за демонтаж конструкції швидше, бо чекали відповідних погодних умов. Василько зазначила також:

«Погода у Львові дуже мінлива: то сніг, то дощ, дуже сильні пориви вітру. Переживали за безпеку робочих та збереження конструкцій фасаду. Як тільки випогодилося, приступили до роботи. Після демонтажу декорацій повністю відновимо фасад. Всі роботи виконуємо власними силами».

Нагадаємо, «Холдинг емоцій «!Фест» самовільно встановив ванну, умивальники та ринви, по яких начебто має стікати шоколад, на фасаді будинку на вулиці Сербській, 3 ще в серпні 2013 року. Попри те, що туристи радо фотографувалися на фоні будівлі, місцеві жителі та влада вимагали знести металеві конструкції і повернути історичній пам'ятці попередній вигляд.

Після майже дворічних судових справ та скандалів, декоративні елементи фасаду з будинку таки демонтували. Чи на цьому місці за деякий час не з'явиться нова «інсталяція» – у «Холдинзі емоцій «!Фест» не кажуть».

Як інформував «ЩЛ», на вулиці Сербській у Львові знімають з фасаду будівлі «Майстерні шоколаду» її недолугий декор.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів