Рашисти з кричущою помилкою сфабрикували «наказ глави СБУ стріляти по містах Донбасу»

20:38 7 грудня 2014 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті інформаційної агенції «УНН»

На кількох Інтернет-ресурсах, які висвітлюють діяльність сепаратистів на Донбасі, з'явився документ, котрий нібито є таємним розпорядженням Служби безпеки України, однак має орфографічну помилку.

На кількох Інтернет-ресурсах, які висвітлюють діяльність сепаратистів на Донбасі, з'явився документ, котрий нібито є таємним розпорядженням Служби безпеки України, однак має орфографічну помилку. Цей фейковий «документ» начебто адресовано керівникові Антитерористичного центру СБУ й містить у собі «розпорядження із проведення операції з обстрілу населених пунктів на Донбасі».

Метою цієї операції повинна стати дискредитація рашистів в очах учасників АТО, які нібито невдоволені «реалізацією політики з відновлення територіальної цілісності республіки». У сфабрикуваному «документі» йдеться: «Незважаючи на проведену роз'яснювальну роботу з формування патріотичних переконань серед військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції в Донецькій і Луганській областях, в ряді підрозділів Збройних Сил України спостерігається зростання невдоволення реалізацією політики з відновлення територіальної цілісності республіки».

Надалі фейковим «документом» пропонується «З метою позбавлення сепаратистів підтримки населення і формування доказової бази для їх подальшого звинувачення в скоєнні злочинів проти мирних жителів і забезпечення підтримки з їхнього боку дій Збройних Сил України: «1. 3 грудня 2014 з тимчасових вогневих позицій зробити артилерійські обстріли населених пунктів Рідкодуб, Тоненьке, Новокалинове і Степове».

Після цього на місце повинні бути привчені журналісти для висвітлення подій у потрібному світлі. Однак розповсюджений «документ» має один недолік, а точніше – орфографічну помилку: в його шапці в назві відомства слово «безпеки» написане через літеру «с», а саме «беспеки».

Про це повідомила сьогодні, 7 грудня, інформаційна агенція «УНН».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів