На Львівщині у колишнього військовослужбовця вилучили неабиякий арсенал зброї

17:15 20 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС

Зокрема – гвинтівки, пістолети, ножі й кулеметну стрічку, споряджену патронами.

Про це повідомляє сьогодні, 20 листопада, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС. За його інформацією, під час проведення правоохоронцями операції «Зброя та вибухівка» до них надійшла інформація, що 54-річний мешканець Миколаївського району може незаконно зберігати у себе вдома зброю.

Відтак співробітники сектору дільничних інспекторів міліції Миколаївського РВ ГУМВС України у Львівській області провели санкціонований обшук тієї оселі, в якій він проживає. А в ході неї виявили та вилучили 14 ножів, по п'ять гвинтівок і пістолетів та декілька десятків набоїв різного калібру.

Дослівно ж заступник начальника відділу, начальник міліції громадської безпеки Миколаївського РВ ГУМВС України у Львівській області підполковник міліції Віктор Щур розповів: «Під час обшуку у громадянина виявлено та вилучено 14 ножів різногокалібру та довжини, п’ять газових та пневматичних пістолетів, дві гвинтівки (пневматична та дрібнокаліберна), три предмети, які схожі на гранату Ф-1, кулеметну стрічку, яка споряджена предметами, схожими на патрони калібру 7,62 мм, порох у різних місткостях та декілька десятків набоїв різного калібру».

Все вилучене скеровано до науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру при ГУМВС у Львівській області для проведення відповідних експертиз. А фоторепортаж про вилучений арсенал - на сайті обласного управління МВС.

Тим часом правоохоронцями встановлено, що 54-річний чоловік, колишній військовослужбовець, який упродовж тривалого часу займається виготовленням ножів та колекціону єзброю різного виду. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Дане правопорушення карається позбавленнямволі на строк від двох до п’яти років.

Натомість правоохоронцями Бориславського району був зупинений раніше судимий 25-річний громадянин, в якого було виявлено у кишені куртки та вилучено прозорий полімерний пакет з боєприпасами калібру 5,6 міліметрів у кількості 25 штук. Усе це також скеровано в НДЕКЦ.

Як повідомляв «ЩЛ», 1 листопада на Львівщині стартував місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів й вибухівки, львівські митники вилучили з незаконного обігу 15 одиниць вогнепальної зброї й 127 – холодної, у двох червоноградців правоохоронці вилучили  детонатор і пістолет, а у львів’янина – обріз мисливської рушниці.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів