Завтра на Львівщині стартує місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів й вибухівки

17:54 31 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: zbroya.info

Правоохоронці закликають громадян добровільно позбутися їх.

Відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС повідомляє сьогодні, 31 жовтня, що міліція проведе з 1 до 30 листопада на Львівщині місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів і вибухівки, що незаконно зберігаються населенням. При цьому правоохоронці запевняють, що ті громадяни, які добровільно звернуться впродовж листопада в райвідділи МВС за місцем їх постійного проживання зі заявами про добровільну здачу вогнепальної зброї, спеціальних засобів самооборони, боєприпасів і вибухівки, які зберігаються у них незаконно, будуть звільнені від кримінальної і адміністративної відповідальності.

Більш того – ті, хто в зазначений термін здадуть в органи внутрішніх справ мисливську вогнепальну, газову, холодну зброю, спецзасоби вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, після проведення додаткової перевірки зброї, її технічного стану, оформлення відповідних документів та наявності законодавчих підстав можуть, за бажанням, зареєструвати їх у свою власність.

Відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС нагадує, що 1-й етап місячника добровільної здачі вогнепальної зброї, боєприпасів, спецзасобів і вибухових матеріалів був проведений на території Львівської області з 1 по 30 квітня 2013 року. У результаті проведеної роз’яснювальної роботи з громадянами, а також із представниками установ та організацій добровільно здано до органів внутрішніх справ 44 одиниці нарізної зброї армійських зразків, 22 одиниці мисливської нарізної зброї (дев’ять із них – зареєстровані в ОВС), 146 одиниць мисливської гладкоствольної (94 з них – зареєстровані в ОВС), 183 одиниці газових пістолетів і револьверів (182 з них – зареєстровані в ОВС), шість спецзасобів для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями (усі – зареєстровані в ОВС), 98 штук боєприпасів різного калібру до вогнепальної зброї.

У результаті проведеної роз’яснювальної роботи 19 громадян уникли кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної, холодної зброї і боєприпасів.

Як повідомляв «ЩЛ» у вересні, на Львівщині зафіксовано 291 факт вилучень із незаконного обігу зброї та боєприпасів, а Львівська митниця цьогоріч 60 разів зупиняла на кордоні зброю й боєприпаси.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів