Правоохоронці вилучили у червоноградців детонатор і пістолет

12:08 19 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: youtube.com

Їх і гадки не мали здавати правоохоронцям добровільно.

Як повідомляє сьогодні, 19 листопада, відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС, правоохоронці не без «трофеїв» повертаються зі своїх рейдів у ході оперативно-профілактична операції «Зброя-вибухівка», яку проводять на Львівщині з 1 по 30 листопада 2013 року з метою запобігання незаконному обігу вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухівки, виявлення та перекриття каналів їх надходження в злочинне середовище. Зокрема, оперуповноважений сектору карного розшуку виявив та вилучив біля річки Західний Буг в місті Червонограді три шахтні детонатори у 34-річного раніше судимого місцевого мешканця.

За словами останнього, ці предмети він знайшов на території однієї із шахт. Причому знав про те, що це шахтні детонатори, оскільки навчався на підземного електрослюсаря.

Своєю чергою, дільничний інспектор Соснівського МВ міліції виявив та вилучив пістолет з написом «Анікс» у 43-річного непрацюючого місцевого жителя. Як пояснив останній, цю зброю він знайшов на смітнику та носив із собою з метою захисту. Здати його у міліцію чоловік наміру не мав.

За даними фактами порушено кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Дане правопорушення карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.

А принагідно пправоохоронці нагадутюь, що, відповідно до згаданої статті ККУ, за незаконне поводження із зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами передбачається кримінальна відповідальність, але згідно частини 3 тієї ж статті, звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Як повідомляв «ЩЛ»,  1 листопада на Львівщині стартував місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів й вибухівки, в області зафіксовано 291 факт вилучень із незаконного обігу зброї та боєприпасів, а львівські митники вилучили з незаконного обігу 15 одиниць вогнепальної зброї й 127 – холодної.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів