Зупинкою на станції Підзамче у Львові скористалися більше тисячі пасажирів швидкісних потягів

09:54 9 серпня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 032.ua

Опрацьовується питання зупинки на станції Підзамче для поїздів далекого сполучення та регіональних поїздів.

«Більше тисячі пасажирів за місяць скористалися зупинкою швидкісних поїздів на станції Підзамче у Львові», – повідомили в прес-службі ПАТ «Укрзалізниця», де також розповіли подробиці:

«Більше тисячі пасажирів за місяць позитивно оцінили зручність користування зупинкою швидкісних поїздів на станції Підзамче у Львові. ПАТ «Укрзалізниця» продовжує запроваджувати європейську практику, коли в межах великих міст існує кілька залізничних зупинок, щоб розподілити пасажиропотік та зменшити навантаження на головну станцію міста.

Зупинка на станції Підзамче була запроваджена з 10 липня, адже це найближча станція до центру Львова. До того ж, до багатьох житлових масивів зі станції Підзамче дістатися можна набагато швидше та зручніше, аніж із центрального залізничного вокзалу Львова. 

ПАТ «Укрзалізниця» постійно працює над підвищенням рівня комфорту та доступності користування залізничним транспортом для пасажирів. Наразі опрацьовується питання зупинки на зазначеній станції для поїздів далекого сполучення та регіональних поїздів.

Нагадаємо, що поїзди Інтерсіті+ № 741/742 Дарниця-Трускавець-Дарниця та №743/744 Дарниця-Львів-Дарниця в межах Києва зупиняються на станціях Дарниця, Київ-Пасажирський та Святошин, а в межах Львова – на станціях Підзамче та Львів. Наприклад, у європейських країнах поїзди далекого сполучення роблять кілька зупинок у межах таких міст: Брюсель, Берлін, Варшава, Краків та інших.

У Варшаві всі поїзди далекого сполучення роблять три зупинки на станціях Варшава-Заходня, Варшава-Центральна та Варшава-Всходня. Такий підхід дозволяє пасажирам економити час і обирати найбільш привабливий для себе вокзал. Окрім того, це дозволяє зменшити навантаження на інфраструктуру міста».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів