Зупинка громадського транспорту і пішохідний перехід будуть навпроти Личаківського військового цвинтаря

16:55 4 жовтня 2024 р.

Фото до новини

І зупинка, і перехід будуть пристосовані для маломобільних людей.

На вул. Мечникова, навпроти Личаківського військового цвинтаря, розпочали облаштовувати нову зупинку громадського транспорту. Також поруч з’явиться новий пішохідний перехід. І зупинка, і перехід будуть пристосовані для маломобільних людей. Про це повідомили у Личаківській районній адміністрації.

«Нова зупинка громадського транспорту буде навпроти Личаківського військового цвинтаря, поблизу лікарні святої Анни та гуртожитку медичного університету. Окрім цього, одразу навпроти поля поховань облаштують і пішохідний перехід.

Важливо, що зупинка буде обладнана за усіма вимогами доступності, матиме павільйон для очікування та посадковий майданчик, який забезпечуватиме безперешкодну висадку та посадку до транспортного засобу всіх пасажирів», – зазначили у районній адміністрації.

Нову зупинку облаштовує ШРП Личаківського району. Планується, що роботи триватимуть впродовж жовтня.

Також у цій локації буде нова зупинка громадського транспорту і на протилежній стороні вулиці. Однак, за словами заступника керівника управління безпеки та вуличної інфраструктури ЛМР Павла Сирватки, її облаштування передбачене в комплексі  будівництва  Меморіалу Героїв України.

Цьогоріч у Львові наявні зупинки громадського транспорту з урахуванням вимог доступності облаштували на пл. Соборній, на вул. Зеленій біля АС-5, на вул. Медової Печери 45 та 67, на вул. Стрийській біля Національної академії сухопутних військ, на вул. Виговського, 32 біля поліклініки, на вул. Шевченка, 113, на вул. Брюховицькій, 189 (Рясне-1), на вул. Шевченка – Ковча, на вул. Г. Хоткевича, на вул. Левандівській (вул. Ливарна, у напрямі від вул. Шевченка), на вул. Героїв УПА (вул. М. Сар’яна), на просп. Чорновола, 39-41, на вул. Зеленій, 303, на вул. Віденській та на вул. Кульпарківській, 95.

Крім того, інклюзивні посадкові майданчики облаштували на зупинках на вул. Левандівській (на вул. Ливарній, у напрямі до вул. Шевченка), вул. Чукаріна біля школи, на вул. Віри, Надії, Любові, на вул. Миколайчука, 28 та на вул. Миколайчука – Щурата.

Роботи з облаштування безбар’єрного простору тривають на зупинці на вул. Литвиненка, а на вул. Університетській вже встановлюють павільйони, які демонтували на час облаштування цієї зупинки.

Окрім того, у громадах Львівської МТГ безбар’єрний простір цьогоріч забезпечили на зупинках у Винниках на вул. Івасюка, що біля госпіталю, та на вул. Смолистій у Брюховичах.

До кінця року покращити доступність планують на ще 6 зупинках у громадах та на вул. Під  Голоском у Львові .

Загалом у Львівській МТГ на сьогодні доступними або частково доступними є майже 75% зупинок.

 

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів