ЗСУ готуються до розведення військ на сході України

18:48 18 вересня 2019 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Збройні сили України проводять підготовчі заходи з відведення військ уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі.

Про це заявив командувач операції Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко під час зустрічі з постійним представником Програми розвитку ООН в Україні Оснат Лубрані. Зокрема, він поінформував, що у Станиці Луганській тривають активні підготовчі роботи до початку робіт з відновлення мосту – підготовлено майданчик під будівельну техніку та для розміщення будівельних матеріалів, розширено та відновлено дорожнє покриття під'їзної дороги.

«Незабаром заплановано запустити додатковий автобус, щоб перетин лінії зіткнення для наших громадян був ще простішим та комфортнішим», – додав командувач ООС.

Кравченко також розповів про перспективи створення безпечних районів навколо населених пунктів Золоте та Петровське. За його словами, такі райони планувалося створити ще у 2016 році, але до сьогоднішнього дня вони залишаються мілітаризованими. Він висловив переконання в тому, що це буде наступним кроком після Станиці Луганської.

«На сьогодні проводяться підготовчі заходи з відведення військ уздовж всієї лінії розмежування. Таке завдання визначено начальником Генерального штабу Збройних сил України, міністром оборони України та главою держави. Ми до цього готові заради покращення життя наших громадян та, зрештою, все буде залежати від дзеркальних дій з протилежного боку», – наголосив командувач операції Об'єднаних сил.

Раніше Президент Володимир Зеленський заявив, що хоче обговорити на зустрічі лідерів «нормандської четвірки», зокрема, обмін утримуваними особами та розведення сил на Донбасі. Водночас, помічник президента РФ Юрій Ушаков заявив, що на саміті «нормандської четвірки» необхідно зафіксувати на папері «залізні домовленості» про розведення сил у Станиці Луганській, Золотому і Петровському, особливий статус Донбасу і «формулу Штайнмаєра», про що треба домовитися напередодні зустрічі лідерів країн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів