Знищену російсько-терористичними військами вежу аеропорту Донецька відтворили у Львові на пляшках (відео)

10:48 20 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Зображення легендарної вежі донецького аеропорту прикрасило пивну пляшку. Продукт львівських броварів лише тиждень як у продажу, а вже викликав бурхливу реакцію.


Відео: https://www.youtube.com/watch?v=Is7nzcVONI8&list=PL1neMztLSbMNZrnTJiMkB83Yo0paounTA

Кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Наталка Волосацька розповіла:

«В Україні з'явилося пиво з легендарною вежею «кіборгів» з Донецького аеропорту. Відгуки на креатив маркетологів неоднозначні.

Нове пиво зі Львова зібрало діаметрально протилежні відгуки через свою етикетку

Зображення легендарної та вже не існуючої вежі донецького аеропорту прикрасило пивну пляшку.

Продукт львівських броварів лише тиждень як у продажу, а вже викликав бурхливу реакцію. «Кіборг» Павло Чайка з 79-ої бригади, попри страшні спогади про дві ротації в аеропорту, всміхається до зображення на етикетці.

«Смішно, красиво зроблено. Треба, щоби воно продавалося на території Росії», – каже він.

Боєць розуміє, що використання вежі – це маркетинговий хід. Але жодних образ не відчуває. Хоч і зауважує, що таку патріотичну етикетку волів би бачити на іншому продукті.

«Яке виховання може бути на пиві? Ще б на пачках з-під цигарок… Моя думка – це неправильно. У нас така нація, молодь – нікуди їх не заженеш, вони тільки «косять» від військоматів», – вважає десантник.

У пересічних покупців враження від етикетки різні. В соціальних мережах авторів ідеї здебільшого гнівно засуджують. Наголошують, що це зухвальство – робити гроші на кривавій точці на мапі АТО, саме нагадування про яку може спричинювати біль рідним і друзями тих, хто загинув.

Ті, кому задум сподобався, кажуть, що малюнок асоціюється насамперед із силою і мужністю нового українського війська, а сама вежа вже стала героїчним символом. У популяризації котрого, мовляв, нічого поганого бути не може.

Автори ідеї не приховують, що розраховували саме на резонанс. Але запевняють, що думали не лише про зиск.

«Наша компанія є частиною волонтерського руху. Хтось мусить воювати, а хтось мусить на цю війну заробляти гроші. Я не вважаю, що цей спосіб є аморальний. Навпаки, щоб ця країна мала нову армію, ми мусимо надихатись і творити нову символіку», – пояснив засновник мережі концептуальних ресторанів і співавтор ідеї етикетки Юрко Назарук.

У креативної групи вже є кілька нових ідей, які вони планують реалізувати ближчим часом. Обіцяють, що вони також навряд чи сприйматимуться однозначно».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів