На «Львівській залізниці» зазнали збитків на 160 тисяч гривень

10:00 20 листопада 2018 р.

Фото до новини


Фото: railway.lviv.ua

2018 року в господарстві приміських перевезень «Львівської залізниці» зросла кількість випадків та сума збитків, заподіяних злодіями, вандалами та недбалими пасажирами.

2018 року господарстві приміських пасажирських перевезень регіональної філії «Львівська залізниця» були зафіксовані 20 випадків пошкодження, розукомплектування, умисного псування внутрішньосалонного обладнання та крадіжок елементів моторвагонного рухомого складу. За цими фактами правоохоронці відкрили дев’ять кримінальних проваджень.

Загальна сума збитків, завданих злодіями, хуліганами та недбалими пасажирами, з урахуванням витрат залізниці на ремонт та відновлення пошкоджених елементів та частин, становить майже 160 тисяч гривень. Впродовж минулого року на Львівській залізниці було зафіксовано 17 випадків вандалізму та крадіжок частин і елементів приміського рухомого складу на суму понад 122 тисяч гривень.

Окрім прямих збитків, заподіяних зловмисниками, на плечі залізниці лягають і додаткові витрати робочого часу працівників підрозділів, необхідні для усунення цих збитків. Крім того, пошкоджені вагони необхідно відставляти з руху для відновлення, що відповідно зменшує їхню кількість в експлуатації і призводить до вимушеного скорочення складів поїздів, а отже створює суттєві незручності і пасажирам.

Залізничники наголошують, що навмисне псування чи крадіжки елементів рухомого складу, що задіяний у приміському русі, загостюють проблему організації та належного забезпечення приміських пасажирських перевезень і звертаються до громадян із наполегливим проханням суворо дотримуватися правил безпеки на залізничному транспорті, особистим прикладом демонструвати високу культуру поведінки, а також сподіваються на активну та принципову позицію громадськості в питаннях забезпечення правопорядку в рухомому складі та на об’єктах інфраструктури.

Про це повідомили у вівторок, 20 листопада, в прес-центрі «Львівської залізниці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів