Зі Славського до Волосянки прокладуть 7 км велодоріжки. На проєкт Велокарпатія витратять 22,4 млн грн

15:50 21 березня 2021 р.

Фото до новини

У селищі Славське відбулася нарада за участю заступника голови Львівської облдержадміністрації Віталія Загайного, керівниці управління туризму та курортів Наталі Табаки й голови місцевої громади Володимира Беги. Обговорювали завершення спільного проєкту Славської ОТГ, Львівської ОДА та Євросоюзу «Велокарпатія: розвиток інфраструктури для велотуризму на Львівщині».

Про це інформує пресслужба ЛОДА, пише Dailylviv.

У межах цього проєкту секторальної підтримки раніше було збудовано спеціалізовану велосипедну трасу (2,14 км) на горі Погар, призначену для маунтбайку, з 24-ма трамплінами різних конфігурацій.

Крім того, «Велокарпатія» передбачає спорудження велодоріжки, покритої бруківкою, від залізничної станції Славського до села Волосянка. Її загальна протяжність – 6,8 км, а наразі збудовано 4,25 км.

«Під час наради був складений покроковий план дій, - поінформував Віталій Загайний. - Проєкт секторальної підтримки «Велокарпатія» буде завершений у 2021 році. А це передбачає введення в експлуатацію велодоріжки зі Славського в напрямку Волосянки.

Для своєчасного завершення проєкту обласна державна адміністрація спільно зі Славською селищною радою та проектантами працюють над синхронізацією робіт, передбачених іншим проєктом – реконструкцією автомобільної дороги загального користування місцевого значення «Славське – Хащованя» в рамках «Малого Карпатського кола». Актуальне завдання на 2021 рік в ході впровадження проекту – це  заходи з популяризації веломандрівок та нових велотуристичних можливостей у Славській громаді».

За проєктом, який передбачає спільне фінансування ЄС, обласного й місцевого бюджетів, використано 17,02 млн грн. Завершення «Велокарпатії» передбачає залучення 22,4 млн грн.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів