Зі Львова відправили до Африки чотири вертольоти

11:02 22 грудня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

У Демократичній Республіці Конго відбулася планова ротація техніки українського національного контингенту.

«З України до Демократичної Республіки Конго доставлено вантажним літаком Ан-124 «Руслан» для українського національного контингенту вертольоти та авіаційне майно», – повідомили сьогодні, 22 грудня, в міністерстві оборони України, де також розповіли подробиці:

«Цими вихідними з летовища Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького здійснив до міжнародного аеропорту Кісінгані в Демократичній Республіці Конго рейс вантажний літак Ан-124-100 «Руслан», який доставив для військовослужбовців 18-го окремого вертолітного загону Місії ООН зі стабілізації авіаційну техніку та майно, яке необхідне для виконання завдань. Як повідомив командир 18 окремого вертолітного загону, льотчик-снайпер полковник Володимир Колотило з України до Демократичної Республіки Конго було доставлено чотири вертольоти – два ударні вертольоти Мі-24П та два Мі-8МТ, авіаційне майно, різноманітні агрегати та запчастини для військової техніки, а також інше майно, що потрібне для підтримання життєдіяльності українських військовослужбовців та виконання завдань за призначенням в африканській країні.

За словами заступника командира вертолітного загону з інженерно-авіаційної служби підполковника Миколи Миколюка, цими днями відбулась планова ротація вертолітної техніки українського національного контингенту. Офіцер наголосив: «У загоні ведеться відповідний облік гвинтокрилих машин, а термін експлуатації яких в умовах екваторіального африканського клімату наближається до завершення, відправляють в Україну для здійснення технічного обслуговування та ремонту. На заміну їм до Африки надходить авіаційна техніка, що пройшла увесь комплекс регламентних робіт» 

Підполковник Микола Миколюк також повідомив, що в Демократичній Республіці  Конго вертольоти знову зберуть і після перевірки працездатності систем, вузлів та агрегатів буде здійснено обліт авіаційної техніки, її сертифікацію і після чого техніку введуть у стрій. Далі вертольоти після належного технічного огляду з міжнародного аеропорту Кісінгані буде переміщено «своїм ходом» до місця базування 18 окремого вертолітного загону – на вертолітний майданчик в міжнародний аеропорт Гома в Демократичній Республіці Конго».

Про це повідомили сьогодні, 22 грудня, в прес-службі міністерства оборони України, де також опублікували багато світлин з летовища.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів