Житомиряни блокують вантажівки зі Львова (+відео)

13:30 17 червня 2016 р.

Фото до новини


Фото: 5.ua

Кількадесят активістів остерігаються екологічної катастрофи.

У Житомирі кількадесят активістів перекрили дорогу до міського сміттєзвалища і не пропускають туди вантажівки зі Львова. Люди переконані, житомирське звалище і так переповнене. Вони остерігаються екологічної катастрофи.

Місцеві занепокоєні появою фур з львівськими номерами, які впродовж останніх трьох днів возять сюди сміття. Вони стверджують, що житомирське звалище і без того переповнене.

Місцева мешканка Наталія Соколовська повідомила: «Великі такі фури. За ніч позаминулу мені давали такі дані люди, які працюють на сміттєзвалищі, 11 фур було, оцих здорових машин».

Олена Гуцалюк додала: «Чого Львів має везти нам сюди сміття? У нас свого вистачає. У нас малі дітки і ми хочемо, щоб вони трошки в чистішій екології жили і росли».

Наразі житомирські активісти перекривають рух машин із львівськими номерами на сміттєзвалище. Натомість чиновники міськради і комунальники переконують, що ситуація під контролем, і львівське сміття не перевантажить сміттєзвалище.

Заступник міського голови Житомира Олександр Фещенко запевнив: «Тут на ваги ми ставили…Є лозунг «Єдина Україна», і ми допомагаємо в такій важкій ситуації колегам зі Львова, або не допомагаємо. Ми працюємо в нормальному робочому режимі і не в збиток собі».

А директор комунального автотранспортного підприємства Сергій Колеснікповідоми: «Сьогоднішній об'єм (той, який ми приймаємо зі Львова) – це півдоби того, що з Житомира завозиться. В кубах якщо це вимірювати, то це близько 500-650 кубічних метрів зі Львова приймаємо». 

Водночас, до мітингувальників представники влади не приїхали. Мешканці не планують припиняти свою акцію, обіцяють і надалі блокувати в’їзд львівських вантажівок і навіть заявляють про плани нічного чергування.

Про це повідомили сьогодні, 17 червня, на сайті телевізійного «5 каналу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів