Жукровський: замість хабарів – письмові іспити!

16:56 22 жовтня 2015 р.

Фото до новини

Нардеп Ірина Подоляк зателефонувала до начальника головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослава Жукровського та повідомила йому, що начальник Бродівського відділу ДВС дуже хоче залишитися на посаді і планує за це заплатити.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 22 жовтня, під час прес-конференції на тему «Скільки коштують посади в органах юстиціі?», яка відбулася у Львівському прес-клубі, заявив начальник головного територіального управління юстиції у Львівській області Ярослав Жукровський.

- Нардеп сказала, що під час однієї зустрічі з виборцями, її виборці сказали, що він планував привезти гроші за цю посаду в головне територіальне управління безпосередньо мені, - каже начальник обласного управління.

За його словами, він тут же зібрав всіх начальників відділів виконавчої служби і повідомив, що таким не займається і що коштів за посади платити не потрібно. Критерії оцінки, які беруться до уваги під час прийняття рішення, це – професіоналізм, мотивація змінювати юстицію та потенціал кандидата.

Також він каже, що кілька днів тому з’явилася аналогічна інформація про купівлю посади начальника юстиції у Городоцькому районі.

- Для того, щоби уникнути потенційних розмов про купівлю посад, з наступного тижня буде перший етап конкурсу – письмовий іспит з п’яти питань на знання Конституції, Закону про запобігання корупції,

Закону про державну службу і два питання профільні. На другому етапі будуть співбесіди в он-лайн режимі. Я запрошую журналістів, громадкість, депутатів, які мають родичів на тих чи інших посадах, особисто приходити на комісії, а не телефонувати ані мені, ані іншим членам конкурсної комісії, - каже він.

За словами Ярослава Жукровського, на конкурс можуть подаватися як особи, які ніколи не працювали в органах юстиції, так і діючі працівники.
- А тим людям, які не пройдуть конкурс, я буду радити йти в центри зайнятості і шукати себе в іншому, - каже він.

Також Ярослав Жукровський є членом комісії в Рівненській обласній юстиції. І в день, коли відбувався конкурс, а це було минулого тижня, він не встиг доїхати до Рівного, як отримав уже дзвінки, які радили звернути увагу на певних осіб

- Я поставив питання, щоби цих осіб не допустити на конкурс, - каже він.

Зважаючи на те, що спроби підкупу не вдалися, начальник Львівської обласної юстиції не виключає, що деякі зацікавлені особи можуть вдатися і до інших спроб переконання.

- Станом на сьогодні я відкритих погроз не отримував. Хоча минулого тижня у офісі, де раніше працював мій перший заступник, розбили вікно. Я не знаю, чи це випадковість.  Але раніше йому вікон не бил, - каже Ярослав Жукровський.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів