Збільшено перелік документів для в'їзду в Україну: кому відмовлятимуть

11:36 9 червня 2021 р.

Фото до новини

Постанова КМУ від 02.06.2021 №583 внесла зміни до Постанови Уряду від 09.12.2020 №1236, що встановлює карантин та запроваджує обмежувальні протиепідемічні заходи з метою запобігання поширенню COVID-19.

Про це інформує Держприкордонслужба, пише Dailylviv.

Зокрема, розширено перелік документів, при наявності яких дозволяється в’їзд в Україну під час дії карантинних обмежень та уникнути самоізоляції.

Відтепер ІНОЗЕМНИМ ГРОМАДЯНАМ ТА ОСОБАМ БЕЗ ГРОМАДЯНСТВА (у т.ч. власникам посвідки на тимчасове проживання в Україні), для в'їзду в Україну необхідно мати:

- поліс (свідоцтво, сертифікат), що покриває витрати, пов'язані з лікуванням COVID-19, обсервацією і діє на весь термін перебування в Україні;
- негативний результат тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, які проведено не більш як за 72 години до перетинання державного кордону, або документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях, виданий англійською мовою або з перекладом англійською мовою.

У разі відсутності тесту/вакцинації та/або страхового поліса в перетині державного кордону для в'їзду в Україну буде відмовлено.

Ці норми не стосуються певних категорій громадян, які визначені в Постанові №1236 Уряду України.

ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ, а також іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, при перетині державного кордону України на в’їзд не підпадають під самоізоляцію, з-поміж іншого, при наявності:

негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведено не більш як за 72 години до перетину державного кордону, або документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Держприкордонслужба нагадує, що довідки про тестування та вакцинацію не вимагаються від дітей до 12 років.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів