Завтра на Львівщині стартують військові навчання «Репід Трайдент/Сейбр Гардіан-2015»

12:24 19 липня 2015 р.

Фото до новини


Фото: mediarnbo.org

У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного тренуватимуться понад 2 тисячі військових із 18 країн світу.

У понеділок, 20 липня, на території центрального військового містечка Міжнародного центру миротворчості та безпеки академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Яворівському районі Львівської області розпочнуться чергові -наймасштабніші міжнародні військові навчання на теренах нашої країни у 2015 році – «Репід Трайдент/Сейбр Гардіан-2015». Навчання буде відкрито урочистою церемонією підйому прапорів України та Сполучених Штатів Америки.

Цього року у навчаннях приймуть участь понад 2 тисячі військових із 18 країн світу. Під час занять на навчальних ділянках залучатиметься бронетехніка, проводитимуться навчальні стрільби зі стрілецької зброї, здійснюватимуться польоти вертольотів армійської авіації тощо.

Навчаннями «Репід Трайдент» керує Об’єднаний комітет начальників штабів, планування проводиться під патронатом Європейського командування армії США в Європі. У навчаннях приймають участь підрозділи армії США, які розміщені в Європі.

Минулого року Спільні американсько-українські навчання також пройшли на військовому полігоні в Центрі забезпечення безпеки (IPSC) в Яворові, Україна з 15 до 26 вересня.

Торік у навчаннях взяли участь 15 країн світу із залученням близько 1300 чоловік. Багатонаціональний міжнародний батальйон відпрацьовував  проведення миротворчих операцій і забезпечення стабільності.

У навчаннях приймали участь Збройні сили України, Азербайджану, Болгарії, Канади, Грузії, Німеччини, Великобританії, Латвії, Литви, Молдови, Норвегії, Польщі, Румунії, Іспанії та США. Цього року «Репід Трайдент» триватимуть з 20 до 31 липня.

Про це повідомили сьогодні, 19 липня, на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів