Завтра на Буковині прощатимуться з полеглим десантником 80-ї львівської бригади (відео, оновлено)

12:55 25 червня 2015 р.

Фото до новини


Фото: 0372.ua

Сержант Іван Діяконюк загинув 13 липня 2014 року в Лутугинському району Луганської області в результаті потрапляння снаряду у вантажівку, яка перевозила особовий склад та боєприпаси.

«Тіло загиблого на Луганщині бійця ідентифікували майже через рік. Десантник 80-ї аеромобільної бригади Іван Д’яконюк загинув 13 липня торік під час прориву до Луганського аеропорту.

Один із снарядів влучив в машину, в якій їхав Іван та ще троє бійців. Усі загинули від детонації боєприпасів. До сьогодні боєць вважався зниклим безвісти.

Тіло довгий час не могли ідентифікувати. Поховають сорокаоднорічного Івана Д’яконюка у рідному селі найближчими днями» – повідомили сьогодні, 25 червня, в «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Натомість на телевізійному «5 каналі» розповіли в четвер:

«Тіло 41-однорічного героя Івана Діяконюка привезли на батьківщину – на Буковину. В аеропорту літак із військовослужбовцем зустрічали друзі, рідні та волонтери.

Чоловік загинув торік 13 липня під час виконання бойового завдання біля Георгіївки на Луганщині. За кілька годин до загибелі він виходив на зв’язок із рідними.

Колона, в якій був Іван, потрапила в засідку. Прориваючись зі зброєю та боєприпасами до Луганського аеропорту, у вантажівку влучив снаряд.

Після бою знайшли чотири тіла, сильно понівечених вогнем. Івана ідентифікувати вдалось тільки тепер.

До війни він працював учителем музики у Банилівський школі. У нього залишилася дружина та дві неповнолітні дочки. Поховають бійця у рідному Банилеві». 

Про це повідомили сьогодні, 25 червня, на телевізійному «5 каналі». Натомість на сайті міста Чернівці «0372.ua» розповіли:

«Мешканець села Банилів Вижницького району Чернівецької області, сержант Іван Васильович Діяконюк, був призваний  8 квітня 2014 року на військову службу по мобілізації Вижницько-Путильським ОРВК і направлений у в/ч пп В0377. Про це журналісту сайту «0372.ua» розповів в. о. заступника Чернівецького обласного військового комісара з виховної роботи  Віталій Коханюк.

Іван був старшим розвідником-далекомірником відділення управління командира  мінометної батареї. 13 липня 2014 року, під час виконання завдань в АТО, в районі населеного пункту Георгіївка, Лутугинського району Луганської області, в результаті потрапляння снаряду у вантажівку, що перевозила особовий склад та боєприпаси стався вибух та загоряння транспорту.

З цього моменту Діяконюк Іван вважався зниклим безвісти. Тіло загиблого було ідентифіковано за результатами експертизи ДНК.

З Харківського шпиталю тіло бійця сьогодні доправлять авіаційним транспортом до аеропорту м. Чернівці орієнтовно о 15.30. 9 липня 2015 року Івану Діяконюку мало б виповнитися 42 роки...

До того, як Івана призвали на війну, він працював вчителем у Банилівській школі.

Поховають буковинського бійця у п'ятницю, 26 червня 2015 року, у рідному селі Банилів на Вижниччині. Прощання з героєм розпочнеться о 10.00.Вічна память герою!

Про це повідомили на сайті міста Чернівці «0372.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів